Entisen NHL:n ykkösvarauksen kova kohtalo paljastui – Asuu nykyään kodittomana kadulla

Ammattilaisurheilijat viettävät arkensa tiukasti koordinoidussa rytmissä ja vauhti on usein kovaa. Monille tuottaa paljon vaikeuksia sopeutua jälleen normaaliin arkeen sen jälkeen, kun ammattilaisura lopulta päättyy.

Nyt yksi tällainen tarina on jälleen noussut esiin Pohjois-Amerikassa, kun entinen NHL:n ykköskierroksen ensimmäinen varaus on päätynyt elämään kadulle.

Nykyisin 50-vuotias Joe Murphy on entinen NHL-kiekkoilija, joka on voittanut uransa aikana himoitun Stanley Cup mestaruuden. Murphy teki aikoinaan historiaa ollen ensimmäinen yliopistosarja NCAA:sta tullut pelaaja, joka varattiin NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen ensimmäisellä vuorolla.

Tuon historiallisen varauksen teki vuonna 1986 Detroit Red Wings, jonka organisaatiossa Murphy vietti seuraavat vuodet aina kauteen 1989-90 asti. Välissä hän kiekkoili myös AHL:n puolella, sillä Detroitissa miehen otteet eivät NHL:n puolella vielä vakuuttaneet.

Siirto Edmontoniin toi kuitenkin toivottua puhtia ja heti siirryttyään sinne kaudella 1989-1990 hän pääsi nostamaan Stanley Cupia. Seuraavilla kausilla ykkösvaraus puhkesi kukkaan ja iski laiturina kovia lukemia tehden ensin 27 maalia ja seuraavalla kaudella 35 maalia.

https://www.youtube.com/watch?v=Nh7M75bnQgY

Jatkuvasti seurasta toiseen

Edmontonista Murphyn matka jatkui Chicago Blackhawksiin, jossa hän kykeni vielä muutaman kauden ajan tekemään kovaa tulosta, kunnes hänen otteensa alkoivat selkeästi heikentyä. Chicagossa kaudella 1993-1994 isketyt 70 tehopistettä olivat viimeinen kerta miehen uralla, kun hän pelasi odotetulla tasollaan.

Edessä oli seuraavaksi siirto St.Louis Bluesiin, jonka riveissä hän vietti kaksi kautta ennen siirtoa San Jose Sharksiin. Tässä vaiheessa miehen tehot olivat kuitenkin enää vain varjo siitä, mitä entiseltä 1. kierroksen varaukselta oli odotettu.

Miehen matka jatkui joukkueesta toiseen try out -sopimusten muodossa, mutta hän tuntui aina lähtevän yhtä nopeasti kuin oli saapunutkin jättäen taakseen vain poltettuja siltoja. Hänen uransa tuli lopulta kokonaan päätökseen, kun mies kieltäytyi Washington Capitalsia edustaessaan siirtymästä seuran farmijoukkueeseen AHL:n puolelle.

Tuon siirron taustalla oli Murphyn oma käytös, jolla hän oli aiheuttanut ongelmia ravintolaillan päätteeksi joutuen tappeluun. Tämän tapauksen jälkeen mies ei enää ikinä pelannut ainuttakaan ottelua ammattilaisena. Murphyn viimeiseksi kaudeksi jäi Washington Capitalsin riveissä kausi 2000-2001, jolloin hän pelasi 14 ottelua tehoilla 1+5=6.

Joutui kadulle

Murphy oli aikalaisten mukaan puhuttava ja mielipiteitä jakava persoona jo peliuransa aikana ja on selvää, että miehellä oli myös ongelmia, jotka edesauttoivat hänen NHL-uransa ennen aikaista päätöstä. Nyt Pohjois-Amerikkalainen urheilumedia TSN on julkaissut trailerin dokumentista, jossa he kertovat miehen tarinan.

TSN:n toimittaja Rick Westheadin mukaan entinen ykkösvaraus asuu tätä nykyä kaduilla Kenoran kaupungissa Ontariossa Kanadassa. Miehen elämä on ammattilaisuran päättymisen jälkeen siis selvästi kokenut kovan kolauksen, vaikka tarkempia tietoja siitä, miten hän tilanteeseen on joutunut, ei vielä olekaan.

TSN:n dokumentissa tullaan toivottavasti kertomaan tarkemmin miehen tilanteesta ja myös näyttämään se, että hänelle tarjotaan apua.

Voit katsoa trailerin kyseisestä dokumentista alla olevasta upotuksesta:

 

Ikävä nähdä, miten aika on kohdellut entistä huippukiekkolijaa. Toivotaan kaikki, että kaveri pääsee takaisin jaloilleen. window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);