Tuukka Raskin hattu nostatti kohun – tuomittiin välittömästi esiintymisestä tv:ssä

NHL palasi ryminällä takaisin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun ensimmäiset harjoitusottelut pelattiin Torontossa ja Edmontonissa.

Puheenaiheeksi on nyt kuitenkin noussut Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask, jonka vaatevalinta tv-lähetyksessä on herättänyt pienoisen somemyrskyn.

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask on joutunut suurennuslasin alle ja todellisen somemyrskyn kohteeksi sen jälkeen, kun hän piti tv-lähetyksessä päässään Bostonin poliisilaitoksen logolla varustettua lippalakkia.

Raskia haastateltiin videon välityksellä valtakunnallisen tv-kanavan ohjelmaan harjoitusotteluiden ollessa erätauolla, mutta suurin huomio sosiaalisessa mediassa kiinnittyi heti suomalaisvahdin asuun.

Boston Police -tekstillä koristeltu lippalakki otettiin vastaan kannanottona liittyen käynnissä olleeseen Black Lives Matter -kampanjointiin, joka sai alkunsa George Floydin kuolemasta poliisiväkivallan uhrina.

Lippalakin käyttöä pidettiin merkkinä siitä, että suomalaisvahti kannatti poliisien toimintaa.

”Kaikki, mitä tarvitsee tietää”

Kuvat suomalaisvahdin lakista levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun The Athletic -lehden toimittaja Mark Lazerus twiittasi aiheesta.

Lazerus oli liittänyt viestiinsä mukaan Bruinsin vain hetkeä aiemmin jakaman tiedotteen, jossa joukkue kertoi tukevansa taistelua rasismin kitkemiseksi ja tummaihoisten tukemiseksi.

– Tuukka Raskilla on päässään Boston Police -hattu NBCSN:llä juuri nyt, Lazarus kirjoitti.

Kuva: All Over Press

Chicago Sun Timesin toimittaja veti linjat vielä suoremmaksi tuomiten savonlinnalaisvahdin toiminnan suoraan ja samalla koko kiekkokulttuurin.

– Tuukka Rask pitämässä Boston Police -hattua sen jälkeen, kun hänen joukkueensa on juuri julkaissut kannanoton sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää, kun puhutaan kiekkokulttuurista.

Mitä mieltä sinä olet aiheesta?

Paljon puhetta tyhjästä, vai oliko kyse todella kannanotosta?