Tunteet kuumenivat Helsingissä: Kärppä-pelajaasta tutkintapyyntö rajun taklauksen jälkeen

HIFK on tehnyt tutkintapyynnön Kärppien Jani Hakanpään maanantai-iltana neljännessä välieräottelussa tekemästä taklauksesta.

Hakanpäälle vihellettiin ottelun ensimmäisessä erässä kahden minuutin rangaistus estämisestä, kun hän taklasi HIFK:n Juha-Pekka Haatajaa.

HIFK teki tutkintopyynnon tapauksesta tiistaina.

HIFK:n ja Kärppien välinen neljäs välieräottelu oli kiivasta taistelua alusta alkaen Helsingin Jäähallissa, kun HIFK lopulta kampesi ottelusta voiton maalien 4-1. Samalla helsinkiläiset onnistuivat tasoittamaan ottelusarjan voitot tilanteeseen 2-2.

Ottelussa nähtiin tunteiden paloa ja ensimmäinen jäähyy vihellettiin Kärppien valtavan kokoiselle puolustajalle Jani Hakanpäälle. Hakanpää sai ensimmäisessä erässä kahden minuutin mittaisen rangaistuksen Juha-Pekka Haataja estämisestä.

Kyseinen tilanne tapahtui, kun ensimmäistä erää oli pelattu vasta 3:18.

Tilanne ei kuitenkaan päättynyt tähän, sillä HIFK pyysi otteluvalvoja Rami Savolaista viemään tilanteen Liigan päävideotuomarin tutkittavaksi, mutta tämä ei suostunut pyyntöön.

Savolaisen kieltäytymisestä johtuen HIFK on itse tehnyt nyt Liigalle tutkintapyynnön taklaukseen liittyen. HIFK:n mielestä Hakanpään olisi pitänyt saada rikkeestään kahta minuuttia kovempi rangaistus.

”Tilanteessa oli vakavan loukkaantumisen vaara, teko oli törkeä ja jääkiekkoon kuulumaton. Liigan tämän kauden linjauksen mukaan päähän kohdistuviin taklauksiin suhtaudutaan erittäin vakavasti, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen kertoo seuran verkkosivuilla.

Haataja pystyi taklauksen jälkeen jatkamaan peliä, mutta Salmelaisen mukaan tilanteen tuomitseminen oli kyseenalaista toimintaa.

”Olemme tällä kaudella ottaneet selittelemättä vastaan pitkiä pelikieltoja. Teemme tämän tutkintapyynnön, koska haluamme selvittää Liigan kurinpitojärjestelmän tasapuolisuuden,” hän lopettaa.

Ottelusarja jatkuu seuraavan kerran keskiviikkona Oulussa.

Mielenkiintoinen ratkaisu HIFK:lta. Mitä mieltä sinä olet, olisiko tuomarien pitänyt viheltää Hakanpäälle tilanteesta kovempi rangaistus? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);