Marko Anttila paljastaa, millä tavalla hän kuumensi Patrick Kanen – Taustalla yhteistä historiaa

Leijonat haki tiistaina murskalukemilla voiton USA:sta Tanskan MM-kisoissa ja varmisti samalla lohkovoiton.

Ottelu oli suomalaisten hallintaa alusta loppuun ja viimeisessä erässä USA:n tähtipelaajien tunteet alkoivat kuumentua toden teolla.

Leijonien röypytys oli liikaa osalle USA:n NHL-tähdistä, joiden oli vaikea sulattaa tappiota nimettömiä suomalaisia vastaan. Pohjois-Amerikkalainen veri kiehui jälleen samalla tavoin kuin Kanada-ottelussakin, jonka johdosta viimeisessä erässä nähtiin useita rangaistuksia.

Yksi hyvin ärsyttäjän työssä onnistuneista pelaajista oli Leijonien kolmosketjun järkäle, Marko Anttila. Tämän nerokas kuumennus USA:n tähtipelaaja Patrick Kanelle johti lopulta siihen, että joukkuei sai rangaistuksen vaihtovirheestä.

Anttila luisteli kohti vaihtoaitioon matkalla ollutta Kanea ja totesi tälle jotain, mikä sai tähden hermot kiehumaan. Ajatus vaihtoon menosta unohtui ja NHL-tähti jäikin soittamaan suutaan suomalaiselle jätille kentän laidalle.

– Kyselin vain, että miten pää kestää. Se on aina spontaania. Hauskaa verbaliikkaa – hieman yllättäen hän jäi siihen ja lähti mukaan, Anttila kertoi tilanteesta Leijonat.com -sivustolle.

Pelanneet samassa ketjussa

Moni ei ehkä tiedä, mutta Suomessa vuoden sisällä todelliseksi kulttipelaajaksi nousseella Marko Anttilalla oli myös pohjilla yhteistä historiaa Chicago Blackhawksin suurimman NHL-tähden kanssa.

Anttila ja Kane pelasivat yhdessä jopa samassa ketjussa Blackhawksin leirillä vuonna 2006. Ilveksen kasvatin ura ei kuitenkaan auennut tuolloin taalajäille, vaikka ketjutoverina olleesta nuoresta Kanesta tulikin maailmantähti.

– Veikkaan, ettei hän muista mua Chicagosta. Pelasimme yhden sisäisen harjoituspelin jopa samassa ketjussa, Anttila kertoi.

Lue lisää:

USA:n NHL-tähden vintti pimeni täysin kesken ottelun – Käsittämätön teko Kasperi Kapasta kohtaan

Marko Anttila on kyllä todellinen lahja tälle joukkueelle! Huikea mies ja mahtava peliäly tuossakin tilanteessa, kun sai kalasteltua jenkeille jäähyyn! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);