Tomi Kalliolta jyrkkä linjaus televisiossa – Liiga pitäisi avata ja mallia voitaisiin ottaa Ruotsista

Kotimaisen Liigan mielenkiinto on pysynyt korkealle vuosikymmenten ajan, mutta monesti viime vuosina keskusteluissa on noussut esiin se, pitäisikö koko Liiga avata mahdollisille nousijoille alemmista sarjoista.

Nykyisessä suljetussa pääsarjassa pelaa 15 joukkuetta ja erot kärkijoukkueiden ja häntäpään seurojen välillä ovat välillä suuria ainakin rahallisesti. Nyt TPS-ikoni ja kokenut suomalaiskiekkoilija Tomi Kallio on antanut oman mielipiteensä asiaan.

41-vuotias Tomi Kallio on pelannut pitkän kiekkouran niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Miehellä on kokemusta Liigan lisäksi pitkältä aikaväliltä Ruotsista SHL:stä sekä myös taalajäiltä NHL:n puolelta. Kokenut hyökkääjä lopetti uransa kapteenin kirjainta rinnassa kantaen TPS:ssä viime kauteen.

Torstaiaamuna Kallio oli vieraana MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa, jossa hän keskusteli uransa lopettamisesta, sekä kotimaisen Liigan tulevaisuudesta. Entinen kiekkoilija toimii tätä nykyä TPS:n pelaajatarkkailijana.

– Se (Liiga) pitäisi avata. Se, pitäisikö pudottaa muutama joukkue, on kysymys erikseen ja ehkä hiukan vaikeasti tehtävissä, Kallio linjasi.

Esimerkkiä kotimaisen Liigan kehitykselle ja avoimuudelle Kallio hakisi suoraan länsinaapurista, jossa mies pelasi useamman kauden huipputasolla Frölundan sekä Växjön joukkueissa. Ruotsissa SHL on avoin liiga ja Kallion mukaan se tuo peleihin varsinkin kauden loppua kohden huomattavasti lisää painoarvoa sekä kiinnostusta.

– Ruotsissa, jossa pelasin 15 vuotta, oli mieletön mielenkiinto loppukahinoihin, ketkä ovat mahdollisia tippujoita ja ketkä pystyvät klaaraamaan sen, hän kertoi Huomenta Suomessa.

Muutos avoimeen liigaan olisi monien mielestä tervetullut, sillä tällä hetkellä Liigan häntäpään seuroilla ei ole mitään hätää niin sanotusti kauden päätöksen lähestyessä, sillä pelkoa putoamisesta Mestikseen ei enää ole.

Liigan sulkemista on perusteltu sillä, että Mestis-seurojen varallisuudet eivät pysty kilpailemaan Liiga-seurojen kanssa ja Mestiksessä seurat pystyvät rauhassa kehittämään toimintaansa ja talouttaan ennen mahdollista siirtymistä Liigaan.

Tämä ajatusmalli on kuitenkin saanut paljon kritiikkiä monilta urheiluvaikuttajilta sekä mestisjoukkueilta, sillä erot taloudessa pääsarjan ja Mestiksen välillä ovat valtavat.

Lue lisää:

NHL-toimittajalta kova ennustus nuoresta suomalaistähdestä – Raivaa tiensä heti NHL:ään

Oletko samaa mieltä Tomi Kallion kanssa? Jaa tätä, jos sinunkin mielestäsi Liiga pitäisi avata! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);