NHL-toimittajalta kova ennustus nuoresta suomalaistähdestä – Raivaa tiensä heti NHL:ään

Pohjois-Amerikassa ovat käynnissä viimeiset hetket ennen NHL-kauden virallista alkua lokakuussa. Joukkueet hiovat kokoonpanoja ja taktiikoita vielä harjoitusleireillä, jossa nuoret ja lupaavat pelaajat tekevät kaikkensa vakiinnuttaakseen paikkansa kivenkovassa taalaliigassa.

Yksi tällaisista nuorista on suomalainen superlupaus Kristian Vesalainen, joka on kovaa vauhtia raivaamassa itselleen suoraan tietä NHL-seuransa kokoonpanoon.

19-vuotias Kristian Vesalainen on yksi viime vuosien lupaavimmista nuorista suomalaisista jääkiekkoilijoista. Winnipeg Jetsin kesän 2017 ensimmäisen kierroksen varaus on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta nostella jo mestaruuspokaalia CHL:ssä, SHL:ssä sekä Liigassa.

HIFK:n kasvatti edusti viime kaudella Liigassa HPK:ta, josta siirtyi vielä loppukaudeksi lainalle Oulun Kärppiin nostelemaan Kanada-maljaa. Tälle kaudelle miehellä on vain yksi tavoite ja se on paikka NHL-seura Winnipeg Jetsin kokoonpanossa.

Jets ja Vesalainen pääsivät elokuun lopulla sopuun sopimusasioissa ja nuorukaiselle leivottiin käteen kolmevuotinen tulokassopimus. Nyt harjoitusleiriltä on kuulunut lisää hyviä uutisia, sillä vahvoja otteita esittäneen Vesalaisen uskotaan pystyvän raivaamaan suoraan tiensä joukkueensa avauskokoonpanoon lokakuussa, kun kausi alkaa.

Urheilujätti TSN:n toimittaja Troy Westwood ennusti Jetsin avauskentälliset Twitterissä ja näky oli suomalaisittain komeaa katseltavaa. Westwoodin papereissa Vesalaiselle nimittäin lohkeaisi välittömästi paikka Jetsin kolmosketjun laidasta yhdessä Bryan Littlen ja Mathieu Perreaultin kanssa.

Aika näyttää kuinka oikeaan veikkaus osuu, mutta ainakin Vesalainen on ollut oikealla polulla viime aikoina. Mikäli ovet NHL:n puolelle eivät vielä aukea, ei sekään tarkoita, että nuorukainen olisi epäonnistunut. 19-vuotiaalla hyökkääjällä on vielä mahdolisuus pelata myös AHL:ssä hakien tärkeää kokemusta pienistä kaukaloista tai palata takaisin Eurooppaan.

Lue lisää:

Kimi Räikkönen jättää Ferrarin – Palaa takaisin juurilleen Sauberille kahden vuoden sopimuksella!

Laita peukkua, jos sinunkin mielestäsi Vesalainen kuuluisi ehdottomasti Winnipegin NHL-kokoonpanoon! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);