Teemu Selänteen uran tunteikkain hetki ei unohdu ikinä: ”En uskonut tämän koskaan tapahtuvan”

Kenelläkään ei varmasti ole nokan koputtamista siinä, jos Teemu Selännettä nimitetään yhdeksi kaikkien aikojen suurimmista suomalaisista kiekkoilijoista.

Vuodesta 1992 alkaneella NHL-urallaan Selänne edusti neljää eri seuraa, mutta pääsi vain kerran nostamaan himoittua Stanley Cup-palkintoa.

Tuo unohtumaton hetki miehen uralla toteutui viimein vuonna 2007 Anaheim Ducksin paidassa.

Teemu Selänteestä puhuttaessa monet mainitsevat hänen uskomattomat tulokasennätyksensä sekä maalimääränsä NHL:ssä.

Vuoden tulokaspalkinto komeilee miehen palkintokaapissa, mutta ennen vuotta 2007 siellä oli kuitenkin yksi hyvin suuri tyhjä kohta.

Urallaan Winnipeg Jetsiä, Anaheim Ducksia sekä Colorado Avalanchea edustanut Selänne ei ollut kertaakaan vielä päässyt voittamaan tuota NHL:n kaikkein himoituinta pystiä, eli Stanley Cupia.

Historian kaikkien aikojen paras suomalainen maalintekijä ja pistemies keräsi itselleen NHL:ssä yhteensä 1457 tehopistettä. Ja on ainoa suomalainen, joka on ylittänyt 1400 tehopisteen rajan.

Samalla on hän myös historian toisiksi tehokkain eurooppalainen kiekkoilija liigassa, sillä hänen edelleen yltää ainoastaan vieläkin kiekko pelaava ikinuori Jaromir Jagr.

Tähdet osuivat kohdalleen kaudella 2007

Tähdistöotteluunkin mies valittiin yhteensä 11 kertaa urallaan, mutta se komein palkinto antoi odottaa itseään aina kauteen 2007 asti.

Tuolloin tunteikas Selänne pääsi viimein toteuttamaan lapsuuden unelmansa ja nostamaan jääkiekon yhtä arvostetuimmista palkinnoista, Stanley Cupia.

Tuoreeltaan jäältä kommenttia toimittajalle antava Selänne kertoi kyyneleet silmissään, että pokaali olikin yllättävän painava.

”Se oli itseasiassa yllättävän painava. Mutta tämä on aivan uskomaton fiilis, olen odottanut tätä niin kauan…” Selänne sanoi.

”En uskonut tämän koskaan tapahtuvan”

Myöhemmin mieheltä kyseltiin vielä tarkemmin tuntemuksia median edessä, jolloin hän avasi tunteitaan vielä enemmän.

”Urani aikana on ollut niin monta hetkeä, jolloin olen ajatellut, etten usko tämän koskaan tapahtuvan”

”15 vuotta ja yli 1000 peliä….. sen takia minä vain itkin vaihtopenkillä tämän ottelun viimeiset 2-3 minuuttia. Olen niin onnellinen”, Selänne kertoi valtava hymy kasvoillaan.

Katso video tästä tunteikkaasta hetkestä tästä:

Voiton jälkeen Selänteen ura NHL:ssä jatkui vielä vuoteen 2014 saakka, mutta toista kertaa hän ei enää päässyt nostamaan himoittua pystiä. Hän ripusti hokkarit naulaan Anaheim Ducksin paidassa keväällä 2014.

Ansaittu palkinto upealla kiekkoilijalle ja yhdelle kaikkien aikojen parhaimmista suomalaisista urheilijoista! Jaa tätä artikkelia, jos sinäkin olet samaa mieltä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);