Tämä suomalaisvahdin klassikko kuittaus tuomarille ei unohdu ikinä

Jääkiekossa maalivahdit ovat usein niitä, jotka saavat syyt niskoilleen, jos vastustaja tekee maalin.

Välillä tilanne voi kuitenkin olla epäselvä myös maalivahdille, jos kiekko kilahtaa suoraan takaraudasta veskarin ohitse ja pomppaa takaisin jäälle.

Tuolloin tilanteeseen haetaan usein ratkaisua videotuomareiden avustuksella, mutta aina tuomareidenkaan ratkaisut eivät miellytä pelaajia, saatikka maalivahteja.

Tästä saatiin legendaarinen hetki NHL:n farmiliiga AHL:ssä vuonna 2001, kun vastustaja lämäsi vauhdilla kiekon ohi Rochester Americansin riveissä maalia vartioineen Mika Norosen ja suoraan ylärimaan.

Norosen takana kaukalossa tilannetta tarkkaillut maalituomari oli hieman hätäinen ja väläytti maalivalot vilkkumaan heti tilanteen jälkeen.

Tarkemmassa tarkastelussa maali lopulta myös hyväksyttiin, mutta Norosella oli oma mielipiteensä tilanteesta, jonka hän antoi tuomareiden nähdä.

Suomalaisvahti luisteli tyynesti maalituomarin pleksin eteen ja alkoi ruiskuttaa siihen vettä juomapullostaan.

Tämän jälkeen hän teki kädellään ikkunanpesua matkivia liikkeitä, jotta tuomari voisi jatkossa nähdä tilanteet hieman paremmin.

Tätä klassikkoreaktiota on pyöritelty erilaisissa urheiluohjelmissa vuosien saatossa useita kertoja, eikä ihme.

Noronen kiekkoili lopulta Pohjois-Amerikassa kaudet 1999-2006. Hän edusti urallaan Buffalo Sabresia sekä Vancouver Canucksia.

Norosen hauskaa reaktiota katselee hymyissä suin vielä 16 vuotta myöhemminkin: