Pikkuleijonien tähtimaalivahti siirtyy Pohjois-Amerikkaan – tässä on MM-sankarin uusi seura

Entistä useampi nuori suomalaiskiekkoilija tuntuu siirtyvän nyt nopealla tahdilla rapakon taakse pelaamaan, mikä tietysti helpottaa siirtymää myöhemmin, kun tähtäimessä on ura NHL:n pienemmissä kaukaloissa.

Nyt tämän polun on valinnut Pikkuleijonien MM-kultasankariksi noussut maalivahti.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

19-vuotias suomalaismaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jättää kotimaan kaukalot taakseen ja jatkaa uraansa Pohjois-Amerikan puolella.

Buffalo Sabresin NHL-varaus suuntaa syksyksi OHL-liigaan, sillä hän on solminut lainasopimuksen Sudbury Wolvesin kanssa.

HPK:n kasvatti on pelannut aiemmin vain kotimaassa ja hänen uskottiin vielä jatkavan samalla tiellä. Viime kaudella Luukkonen torjui Mestiksessä LeKin maalilla.

Sudbury Wolves tiedotti Luukkosen sopimuksesta sosiaalisessa mediassa varhain perjantaina.

– Olen hyvin iloinen voidessani kertoa, että monien rakentavien keskusteluiden jälkeen Ukko-Pekka on tehnyt päätöksensä ja sitoutunut pelaamaan Sudbury Wolvesin riveissä OHL:ssä tulevalla kaudella. Hän on alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ja hopeamitalisti sekä huipputason maalivahti, josta Sudbury Wolves sekä Buffalo Sabres ovat molemmat hyvin innoissaan, joukkueen GM Rob Papineua sanoo.

Viime kaudella Luukkonen pelasi LeKin paidassa 24 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 90,9% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,92.

– Odotan innolla voivani auttaa Sudbury Wolvesia keinolla millä tahansa kasvamaan ja menestymään organisaationa. Olen hyvin innoissani päästessäni paikalle ja tapaamaan uudet joukkuetoverini, Luukkonen sanoo itse.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Lue lisää:

Patrik Laine hehkuttaa saamaansa upeaa kunnianosoitusta: ”Tämä on unelmieni täyttymys”

Aivan mahtavia uutisia! Laitetaan peukut pystyyn ja toivotaan kaikkea parasta suomalaisvahdin uran jatkolle! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);