Seuratoveri ylistää Miro Heiskasta: Ymmärtää täysin, miksi Dallas ei suostunut vaihtamaan tätä Karlssoniin

NHL:n koko kesän suurin siirtouutinen oli Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlssonin siirto uuteen seuraan. Miehestä kiinnostuneita tahoja oli useita, mutta lopulta San Jose Sharks sai naarattua ruotsalaispuolustajan riveihinsä.

Yksi mielenkiintoinen vaihtoehdotus kuultiin kuitenkin myös Dallas Starsin suunnalta, jossa pelinappulana olisi toiminut Miro Heiskanen.

NHL-seura Dallas Stars oli lähellä saada Erik Karlssonin riveihinsä kesän siirtoikkunan aikana, mutta lopulta neuvottelut kaatuivat kalkkiviivoilla, sillä Dallas ei ollut valmis antamaan Senatorsille heidän haluamaansa vastinetta – nimittäin suomalaispuolustaja Miro Heiskasta.

Suomalaistulokas oli kaikkien seurojen scouttien tiedossa ja puheet hänen taidoistaan olivat saavuttaneet NHL-seurat jo ennen kuin nuorukainen oli tehnyt ainuttakaan luistimen piirtoa Pohjois-Amerikan jäillä. Lopulta voidaan sanoa, että Dallas teki varmasti järkevän teon pitäessään nuoren suomalaisen, sillä hän on astellut sisään ryminällä ja pelannut konkaripuolustajan ottein.

Peliajallisesti Heiskanen on kellottanut tasaiseen tahtiin yli 20 minuutin iltapuhteita per ottelu ja ollut välillä myös tasakentällisin eniten jääaikaa joukkueestaan saava puolustaja.

Seuratoverilta kovaa ylistystä

Ottawa Senatorsista Dallasiin aiemmin siirtynyt puolustaja Marc Methot on päässyt katsomaan nuoren suomalaispakin otteita läheltä ja kertookin nyt kanadalaismedialle antamassaan haastattelussa, että ymmärtää aivan täysin, miksi Dallas ei suostunut antamaan Heiskasta vaihdossa Karlssoniin.

– Nyt kun olen nähnyt hänen pelaavan, minäkään en olisi tehnyt tuota kauppaa, Methot totesi.

– Hänessä on valtava määrä potentiaalia. Paras osa hänen peliään on hänen päänsä. Hän on niin taitava ammattilainen jo tuon ikäisenä. Se on uskomatonta.

– Tuon ikäisenä minä pelasin vielä junnusarjoissa, Methot hehkuttaa.

Näkee yhtäläisyyksiä tähtipuolustajan kanssa

Vaikka Heiskasen ura on vasta aluillaan ja otteet ovat olleet hyviä, niin Methot näkee joukkuetoverinsa tulevaisuudessa jo isoja asioita. Hän ei voi olla näkemättä yhtäläisyyksiä 19-vuotiaan suomalaisen ja kaksinkertaisen Norris Trophy -voittaja Erik Karlssonin pelissä.

– He ovat molemmat hyvin itsevarmoja kiekon kanssa. Miro on tietysti vielä nuori, mutta voin vain kuvitella, miten hänen kehityksensä etenee seuraavan 5-6 vuoden aikana. Molemmat heistä ovat rauhallisia, tekevät fiksuja asioita kiekon kanssa ja heillä on fantastinen peliäly, Methot ylistää 19-vuotiasta suomalaista.

Methotin kohdalla vertaus on hyvä ottaa tosissaan, sillä hän ehti pelata useamman kauden Karlssonin rinnalla Ottawassa.

 

Heiskasella on kyllä edessään vielä loistava tulevaisuus NHL:ssä. Jaa tätä, jos sinäkin olet samaa mieltä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);