Seurapomo ei vakuuttunut suomalaishyökkääjän uran parhaasta NHL-kaudesta: Puhuu nyt suorat sanat

NHL:n tulokasseura Vegas Golden Knightsin kausi oli millä tahansa mittarilla katsottuna loistava onnistuminen. Mukana oli myös suomalaisväriä, kun joukkueen hyökkäyksessä viiletti Erik Haula, joka takoi uransa parhaat pisteet.

Seurapomoa suomalaisen otteet eivät kuitenkaan vakuuttaneet.

27-vuotias suomalaishyökkääjä Erik Haula sai uralleen uuden nosteen, kun hän siirtyi Minnesota Wildista Las Vegasin kirkkaisiin valoihin Golden Knightsin riveihin. Porin Ässien-kasvatti pelasi keskushyökkääjänä Vegasissa 76 ottelua takoen niissä komeat tehot 29+26=55. Miehen uran aiempi NHL-kauden piste-ennätys oli Minnesotassa kaudella 2015-2016 tehdyt 14+20=34.

Suomalaishyökkääjän hienot tehot eivät kuitenkaan riittäneet kaunistamaan sitä, että mies oli samalla koko joukkueensa viimeinen +/- tilastoissa lukemilla -16. Näiden tilastojen valossa Vegas oli aktiivisena kesän siirtomarkkinoilla ja solmi rahakkaan sopimuksen Winnipegissä pelanneen keskushyökkääjä Paul Statsnyn kanssa.

Statsnylle leivottiin kolme vuoden sopimus, joka on arvoltaan 19,5 miljoonaa dollaria. Joukkueen GM George McPhee avasi Statsnyn kaupan taustoja sekä Haulan tilannetta Fox Sports 1340 -kanavan haastattelussa.

– Tehtävämme on löytää pelaajia ja ohjata heidät valmennusryhmän käsiin, jotka pyrkivät muokkaamaan joukkueen ja päättämään kuka pelaa ja missä, McPhee arvioi.

Haulan ketju menee uusiksi

Statsny oli selvä hankinta joukkueen kärkiketjuihin, jonka takia Haulan tilanne näyttää seuraava kautta ajatellen heikommalta. Viime kaudella hän muodosti tehokkaan yhdistelmän David Perronin ja James Nealin kanssa, vaikka puolustuspäässä peli ei kolmikolla niinkään sujunut. Nyt Perron ja Neal ovat molemmat vaihtaneet seuraa, joten koko ketju on menossa uusiksi.

– Haula teki todella hyvää tulosta ja me pidämme hänestä paljon. Meidän on nyt kuitenkin tehtävä muutoksia, sillä kakkosketjumme ei ollut viime kaudella puolustuksellisesti riittävän hyvä. Se tuotti hyvin, mutta omaan päähän osui liian monta kertaa.

– Voimme jättää tämän ongelman huomioimatta tai käsitellä sen. Tässä tapauksessa pyrimme käsittelemään sen, McPhee linjasi haastattelussa.

Käytännössä GM:n tiukat puheet tarkoittavat suoraan sitä, että Haula saa väistyä joukkueen kakkossentterin roolistaan ja tyytyä alempien ketjujen rooliin tulevalla kaudella.

Statsny hankittiin Winnipegistä nimenomaan tekemään tulosta, jota mies myös viime kaudella iski runkosarjassa 53 tehopisteen muodossa sekä kasvattaen pistepottia vielä pudotuspeleissä 15 tehopisteellä.

Haulan puolesta pudotuspelit olivat hiljaisempaa aikaa, eikä mies kirjauttanut kuin kolme maalia ja yhdeksän tehopistettä koko joukkueen 20 pudotuspeliottelun aikana.

Haulan ohjaama kakkosketju päästi kauden aikana jokaista 60 peliminuuttia kohden enemmän maaleja, kuin yksikään toinen kakkosketju koko liigassa.

Lue lisää:

Suomalaisveskarista todella kova ennustus ensi kaudelle: Valitaan NHL:n parhaaksi maalivahdiksi

Oliko liikaa risuja vai pidätkö GM:n puheita oikeina? Kerro mielipiteesi Facebookin kommenttikentässä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);