Sebastian Ahon dominointi alivoimalla aiheutti mielenkiintoisen reaktion Leijonien jäähyyaitiossa

Suomi otti sunnuntai-iltana suvereenin voiton, kun se kaatoi Latvian maalein 8-1.

Ottelun kapellimestarina toimi Etelä-Korea kamppailun tavoin nuori Sebastian Aho, joka on mättänyt nyt kahteen peliin hurjat tehot 4+6=10.

Leijonat siirtyi kuskinpenkille välittömästi ottelussa Latviaa vastaan sunnuntai-iltana, kun Sebastian Aho vei Suomen johtoon jo pelin toisella minuutilla.

Vain hetkeä myöhemmin sama ketju oli jälleen liekeissä, kun Veli-Matti Savinainen ohjasi Miro Heiskasen laukauksen sisään. Ensimmäisen erän kolmas maali taas oli Antti Suomelan käsialaa.

Ottelun jäätävin ratkaisu nähtiin kuitenkin toisessa erässä, kun latvialaispelaajalle tapahtui järkyttävä aivopieru, jonka seurauksesta tämä syötti omassa päässään purkukiekon suoraan keskeltä luistelleen Sebastian Ahon lapaan.

Leijonat oli tilanteessa alivoimalla, mutta taidokkaasti kentän nähnyt Aho onnistui karvaamaan juuri oikeaan kohtaan ja pääsi haastamaan Latvian maalivahdin aivan yksin tilanteen päätteeksi.

Hurjassa vireessä oleva Aho ei erehtynyt, vaan pisti eleettömästi kiekon reppuun längistä Suomen alivoiman aikana. Kyse oli Leijonien kisojen neljännestä (!) alivoimamaalista.

Juhlat epätavallisessa paikassa

Tilanne sai koomisia käänteitä, kun Leijonien jäähyaitiossa istuneet Tommi Kivistö ja Markus Nutivaara poimittiin televisiokuviin. Jäähyyllä istunut kaksikko vain naureskeli ja tuuletti tyytyväisenä, kun Aho väläytteli ilmiömäisiä taitojaan.

Latvia onnistui lopulta upottamaan kiekon kerran Suomen maalia vartioineen Ville Husson taakse, mutta ottelu oli selvää kauraa jo ensimmäisestä erästä lähtien, niinpä Leijonat vei kotiinsa helpon 8-1 voiton.

On se Aho vaan aikamoinen taituri. Ja melkoisia velikultia nuo Kivistö ja Nutivaara! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);