Sebastian Aho jahtaa legendaarista MM-kisojen piste-ennätystä: Näihin lukemiin ei ole kukaan muu yltänyt

Suomalaiset kiekkofanit ovat saaneet iloita maailmanmestaruuskisojen alkaessa, kun Leijonat on napannut kaksi helppoa ja selkeää voittoa alkusarjan otteluistaan.

Joukkueen tehokkain ketju on Sebastian Ahon johdolla tykittänyt kahteen peliin huikeat 22 pistettä, mutta kaikkien aikojen MM-kisa ennätykseen olisi ihmemies Ahollakin vielä matkaa.

Carolina Hurricanesin NHL-joukkueessa kiekkoileva Sebastian Aho on noussut suomalaisen kiekkokansan huulille viime vuosien aikana esitettyään huikeita otteita Oulun Kärpissä, maajoukkueessa sekä NHL-seurassaan.

Peliälyllisesti huippulahjakasta Ahoa voidaan pitää nykyaikaisen tähtipelaajan prototyyppinä, jonka voi istuttaa mihin tahansa tilanteeseen ja paikkaan hyökkäysketjussa – tulosta tulee aina.

Nyt tuon työn tuloksista saavat nauttia myös Leijonat, kun Aho on tykittänyt ensimmäiseen kahteen MM-kisaotteluun järisyttävät tehot 4+6=10. Kovin paljoa huonommaksi ei ole jäänyt myöskään Ahon seuratoveri NHL:ssä ja laiturina Leijonissa toimiva Teuvo Teräväinen, joka on naputtanut itse tehot 3+5=8.

Pistetahti on kieltämättä häikäisevän kova ja vertauksia on jo esitetty takavuosien suomalaisiin huippunimiin, kuten Jari Kurriin ja Teemu Selänteeseen. Villeimmissä puheissa on jopa vertailtu Ahon ja Wayne Gretzkyn pistetahtia.

Sinivalkoisin lasein katseltuna olisi helppoa uskoa, että Aho tulee lyömään turnauksen kaikki piste-ennätykset nurkkaan, mikäli nykyinen tahti pysyy, mutta todellisuus voi kuitenkin olla hyvin toisenlainen.

Rikkomaton ennätys

Jääkiekon nykyaikaisten maailmanmestaruuskisojen yhden turnauksen piste-ennätystä pitää tällä hetkellä yhä hallussaan Neuvostoliiton hyökkääjä Vladimir Petrovin, joka muistetaan yhtenä Punakoneen tuhoisimmista pistenikkaireista.

Vuoden 1973 MM-kisoissa Petrov neppaili kymmeneen otteluun kevyet 18+16=34 tehot, johon ei ole hänen jälkeensä yltänyt enää kukaan muu. Punakonelegenda menehtyi 69-vuotiaana helmikuussa.

Kahden pelin 10 pistettä lupailevat toki hyvää Aholle, mutta tästä eteenpäin vastustajat kovenevat, joten 30 pisteen rajan rikkominen turnauksen aikana voi olla lähes mahdotonta.

Leijonien sisäisen ennätyksen Aho sen sijaan voi hyvinkin napata nimiinsä, sillä se on yhä Petri Kontiolan nimissä vuodelta 2013, jolloin hän teki kotikisoissa kymmenessä ottelussa tehot 8+8=16.

Lue lisää:

Sebastian Ahon dominointi alivoimalla aiheutti mielenkiintoisen reaktion Leijonien jäähyyaitiossa

On kyllä käsittämättömän kovat nuo Petrovin lukemat... Mitä luulette, pystyykö Aho nousemaan lähelle noita näissä kisoissa? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);