Peter Forsbergiltä kovaa kritiikkiä Ruotsin jääkiekkojoukkuetta kohtaan olympiafiaskon jälkeen

Ruotsin jääkiekkojoukkue koki todellisen shokkiyllätyksen keskiviikkona, kun se putosi puolivälierässä Saksaa vastaan.

Paperilla Ruotsia pidettiin yhtenä kisojen ennakkosuosikeista, eikä maa ole jäänyt ilman mitaleja kovinkaan monta kertaa viimeisten vuosikymmenten aikana.

Olympiakiekon puolivälierät keskiviikkona tarjosivat mielenkiintoisia kohtaamisia, kun Suomi sai vastaansa Kanadan ja Ruotsi Saksan.

Ennakoissa monien papereilla Ruotsin olisi pitänyt mennä heittämällä omasta ottelustaan jatkoon, mutta hurjasta loppukiristä huolimatta Saksa oli kuitenkin vahvempi.

Ruotsalaismedia on nimennyt tapahtuman jo täydelliseksi olympiafiaskoksi, sillä Saksa johti pahimmillaan Ruotsia ottelussa maalein 3-1.

Ruotsalaiset pyörittivät peliä mielin määrin ja laukoivat paljon, mutta yksikään kiekko ei tuntunut löytävän tietään verkon perukoille.

Viimeisessä erässä Tre Kronor yltyi tuttuun hurjaan loppukiriin ja onnistui tasoittamaan pelin vielä 3-3:een varsinaisella peliajalla.

Jatkoajan alkaessa Patrick Reimer kuitenkin ratkaisi nopeasti pelin Saksalle ja vei maansa semifinaaliin.

Kiekkotähdeltä rajua kritiikkiä

Ruotsin pelaajat antoivat kovaa palautetta ottelusta heti sen päätyttyä ja maalilla torjunut Viktor Fasth jopa rikkoi mailansa suutuspäissään.

Kiekkostudiossa kommentaattorina ollut Peter Forsberg ei myöskään pidätellyt sanoja, kun hän ruoti Tre Kronorin otteita.

– Pääsimme tasoihin, mutta se ei riitä, kun päästämme tuollaisia maaleja. Olimme täysin selällämme koko ottelun. En tiedä edes mitä tässä voisi sanoa, Foppa laukoi TV5:lle.

Valtava epäonnistuminen

Kyse oli Ruotsin ensimmäisestä arvokisatappiosta Saksalle viimeisen 25 vuoden aikana.

Voitettuaan oman lohkonsa viimeisessä ottelussa Suomen, ruotsalaisilla piti olla helppo matka semifinaaleihin, sillä se vältti kohtaamasta Kanadaa puolivälierässä.

Se ei kuitenkaan auttanut.

– Tämä on fiasko. Emme kohdanneet mitään kovista maista välierässä, mutta tällä joukkueella olisi pitänyt päästä helposti jatkoon, Forsberg jatkaa.

Myös Calle Johanson oli samoilla linjoilla.

– Lopputulosta katsoen nämä kisat olivat todella valtava epäonnistuminen. Meidän tulisi voittaa Saksa minä päivänä tahansa.

Suomen matka kisoissa päättyi Kanadan kohtaamiseen, mutta oliko yllättävämpää, että saksalaiset pudottivat Ruotsin? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);