Patrik Laineelta kysyttiin haastattelussa ruotsalaista suosikkipelaajaa: Vastasi jäätävällä kuittauksella

NHL-kauden alkuun on aikaa vielä reilun kuukauden verran, mutta pelaajat ovat olleet tosi toimissa harjoituksissa koko kesän ajan.

Niin on tehnyt myös suomalaistähti Patrik Laine, joka oli harjoittelemassa kotoisassa Suomessa kesän aikana.

Patrik Laine on yksi tämän hetken kuumimpia nimiä NHL-jääkiekossa, vaikka mies onkin vasta nuori ja pelannut vain muutaman kauden aikuisten tasolla. 20-vuotias maalitykki iski viime kaudella Winnipegissä 44 maalia 82 runkosarjaottelussa ja sijoittui tällä maalipörssin toiselle sijalle Aleksandr Ovetshkinin taakse.

Ennen paluutaan takaisin Pohjois-Amerikkaan Laine pistäytyi ruotsalaismedian haastateltavana, kun länsinaapurimme kyselivät tähtipelaajan tuoreimpia kuulumisia. Expressenin toimittajia kiinnosti etenkin miehen suhde Ruotsiin ja sen kohtaamiseen nuorten maaotteluissa, johon Laineella oli hyvin odotettava vastaus annettavanaan.

Keskusteluissa nousi nopeasti esiin kauden 2015-2016 nuorten MM-kisat.

– Paras muistoni kisoista on voittaminen. Oli tietysti erityistä voittaa Ruotsi finaalissa, mutta se oli tiukka peli. Ruotsilla on aina hyviä joukkueita nuorten kisoissa. Ruotsin voittaminen teki tuosta turnauksen voittamisesta kuitenkin vielä hienomman, Laine sanaili haastattelussa.

Nimesi ruotsalaisen suosikkipelaajan

Ymmärrettävästi ruotsalaistoimittajaa kiinnosti myös Laineen suhtautuminen ruotsalaispelaajiin, joten he kysyivät nuorelta hyökkääjältä, kenet ruotsalaispelaajan hän mieluiten ottaisi joukkueeseensa.

– Jos sinun pitäisi valita yksi ruotsalainen pelaaja, jonka haluat joukkueeseesi – kenet ottaisit?

– Onko minun pakko valita ruotsalainen? Laine kysyi reveten nauruun.

Lopulta Laineelta kysyttiin vielä olisiko olemassa sellaista ruotsalaispelaajaa, jonka hän toivoisi olevan suomalainen. Tähän miehellä oli kuitenkin vastaus valmiiksi mietittynä.

– Sanoisin Rasmus Dahlin. Hän on aika hyvä. Odotan mielenkiinnolla sitä, mitä hän tulee saaman Buffalossa aikaan. Ruotsin liiga on kuitenkin erilainen kuin NHL.

Haastattelun lopulla Laineelta kyseltiin vielä vinkkejä Dahlinille tulevaan, sillä nuorukainen joutunee vähintään yhtä kovaan huhumyllyyn ja median keskipisteeksi kuten Laine aikoinaan.

– Älä ajattele sitä yhtään. Mene ja tee se, minkä osaat parhaiten. Unohda se kaikki muu. Älä edes mieti mediaa, Laine vinkkasi.

Lue lisää:

HIFK tiputti vuoden kovimman siirtouutisen: Kokenut NHL-puolustaja saapuu Liigaan

Pistä peukkua, jos sinustakin Patrik Laine on yksi tämän hetken parhaista suomalaispelaajista! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);