HIFK tiputti vuoden kovimman siirtouutisen: Kokenut NHL-puolustaja saapuu Liigaan

Kotimaisen Liiga-kauden alkuun ei ole enää pitkä aika ja joukkueet alkavat olla kokoonpanoiltaan jo valmiita syksyä ja uutta kautta varten.

Vielä tiistaina saatiin kuitenkin sellainen siirtouutinen, joka jättää monet aiemmat tämän kesän hankinnat pahasti varjoonsa.

Helsingin IFK pamautti todellisen siirtopommin tiistaina, kun se ilmoitti seuran tehneen sopimuksen kanadalaisen Kyle Quinceyn kanssa.

33-vuotias kanadalaispuolustaja solmi HIFK:n kanssa yksivuotisen sopimuksen ja siirtyy Helsinkiin Minnesotasta, jossa hän viimeksi pelasi Minnesota Wildin paidassa NHL:ssä.

Uransa aikana konkaripuolustaja on pelannut NHL:ssä 586 ottelua tehden niissä tehot 36+122=158. Urallaan hän on edustanut Detroit Red Wingsiä, Los Angeles Kingsiä, Colorado Avalanchea, New Jersey Devilsiä, Columbus Blue Jacketsiä sekä Minnesota Wildia.

Kova hankinta Liigaan

Vaikka Quinceyn ura ei ole viime vuosina ollut enää kovassa nosteessa NHL:n puolella, niin kyse on silti pelimiehestä, jonka pitäisi olla millä tahansa mittarilla erittäin kova vahvistus kotimaiseen Liigaan. HIFK:n toimistolla sopimuksesta oltiin syystäkin iloisia, sillä kyse on koko Liigan kovimmasta puolustushankinnasta.

– On todella hienoa, että saamme näin kovan tason pelaajan IFK:hon. Saimme vahvistettua joukkuetta raudanlujalla ammattilaisella ja juuri sellaisilla vahvuuksilla, joita etsimme, IFK:n urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen kertoi seuran verkkosivuilla.

Lue lisää:

NHL:n 10 parasta maalivahtia listattiin: Asiantuntijat ja fanit eri mieltä suomalaisvahtien sijoituksista

Erittäin kova vahvistus helsinkiläisille puolustukseen. Laita peukkua jos uskot, että kaveri pystyy iskemään tiskiin kovia lukemia Liigassa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);