Patrik Laineelle ja Sebastian Aholle kovaa suitsutusta ensi kaudelle: ”Tulee järkyttämään jääkiekkomaailmaa”

Pohjois-amerikkalainen urheilusivusto The Sportster on jälleen julkaissut listauksen ennusteistaan koskien jokaista NHL-joukkuetta.

Sivusto on poiminut joka seurasta yhden pelaajan, jonka seuraavasta kaudesta se tekee paikoin melko rohkeitakin ennusteita. Mukaan tarttui tällä kertaa myös kaksi suomalaispelaajaa, joiden ennustusten voimme ainakin toivoa käyvän toteen.

The Sportster -sivuston ensi kauden ennusteissa Winnipeg Jetsin pelaajaksi on valikoitunut komean kauden pelannut tähtihyökkääjä Patrik Laine.

– Patrik Laine tulee tekemään 60 maalia kaudella 2018. Se on jotain, mitä on tehty vain 39 kertaa koko NHL:n historiassa ja vain kahdesti sitten vuoden 2000.

Ennuste on erittäin hurja, sillä aiemmin 60 maalin lukemaan on viime vuosina noussut ainoastaan Steven Stamkos. 20-vuotiaan Laineen tehot kuitenkin puhuvat puolestaan, sillä nuorukainen on jo nyt iskenyt urallaan 80 maalia ja 134 tehopistettä yhteensä 155 ottelussa.

– Laine tulee järkyttämään jääkiekkomaailma olemalla ensimmäinen pelaaja, joka iskee 60 maalia sitten Steven Stamkosin suorituksen kaudella 2011-2012.

Pelkästään kuluneella kaudella Laine nakutti 44 maalia ja 70 pistettä. Näihin lukemiin peilaten kaiken onnistuessa täydellisesti, jopa tuo legendaarinen 60 maalin rajapyykki voisi todella olla suomalaisnuorukaisen tavoitettavissa.

– Vaikka Laine varattiin toisena varauksena, ja Auston Matthews on ollut täysin ansaittu ykkösvalinta, niin Laine olisi myös helposti voinut olla Maple Leafsin ykkösvalinta tuossa draftissa ja he olisivat olleet taatusti tyytyväisiä ratkaisuunsa, sivustolla hehkutetaan.

Hurrikaani Aho sen kuin yltyy

Toinen listalle noussut suomalaispelaaja on Carolina Hurricanesin Sebastian Aho, joka ihastutti koko maailmaa kevään MM-kisoissa hurjalla pistepotillaan.

Myös NHL-jäillä tulosta on syntynyt ja niinpä sivusto lupaileekin, että tulevalla kaudella Aho tulisi rikkomaan 80 tehopisteen rajapyykin.

– Tehtyään 24 maalia ja 49 pistettä tulokaskaudellaan ja korotettuaan tuota saldoa 16 pisteellä toisella kaudella ei olisi yllättävää, jos iskisi vielä 15 tehopistettä enemmän tulevalla kaudella.

Samalla tekstissä nostetaan myös esille se, kuinka jokaisessa vuoden 2015 varaustilaisuuden uudelleen elämiseen viittaavassa tekstissä Aho nostettaisiin nyt helposti top10 -varaukseksi.

Lue lisää:

Tyly arvio kokeneen suomalaisvahdin tilanteesta – Ei ole saamassa jatkosopimusta tutusta NHL-seurasta

Kun lukee ennusteen ensi kertaa, se voi kuulostaa molempien kohdalla melko utopiselta, mutta tarkemmin ajateltuna, miksipä ei? Mitä sinä luulet – kumpi kaksikosta tule pääsemään ennusteen tavoitteeseen? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);