Patrik Laine nimettiin yhdeksi maailman lupaavimmista pelaajista – Kolme suomalaisnimeä mukana listalla

NHL-jääkiekkoa seuranneet ihmiset voivat varmasti samaistua tunteeseen siitä, että viime vuosina maailman kovimpaan kiekkoliigaan on jatkuvasti noussut toinen toistaan valmiimpia ja taitavampia nuoria tähtiä, jotka tuntuvat olen jatkuvasti vain toinen toistaan parempia.

Nyt arvostettu The Athletic -lehti on julkaissut listauksen liigan kovimmista huippupelaajista viime vuosilta ja se on komeaa katseltavaa suomalaisittain.

NHL-toimittaja Corey Pronman on tuttu nimi monelle jääkiekko seuraavalle, sillä hän kirjoittaa juttuja suositulle ja arvostetulle The Athletic -lehdelle. Nyt NHL-toimittaja on kirjoittanut urheilulehdelle listauksen viime vuosien kovimmista huippupelaajista ja lista onkin suomalaisittain komeaa katseltavaa.

Listauksessa hän nimesi 31 NHL:n lupaavinta ja taitavinta tulokasta viimeisen viiden vuoden ajalta.

TOP30 listaukseen on saatu mahtumaan peräti kolme suomalaiskiekkoilijaa ja yksi heistä on jopa aivan kärjen tuntumassa – nimittäin Patrik Laine.

Winnipeg Jetsin hyökkääjä on sijoitettu listauksessa 2. paikalle heti ymmärrettävästi ykkössijan vieneen Connor McDavidin taakse. Laineen kakkossijasta tekee vielä upeamman se, että hän jätti taakseen pahimman kilpakumppaninsa, eli Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin.

– Laine oli 17-vuotiaana dominoivin pelaaja, jonka olen koskaan nähnyt, kenen nimi ei ollut McDavid tai Crosby. Isolla ja voimakkaalla laitahyökkääjällä on täydellinen yhdistelmä taitavia käsiä, peliälyä sekä tuhoisa laukaus, Pronman kirjoittaa.

– Laine on ollut vuosikymmenen yksi vaarallisimmista teini-ikäisistä jääkiekkolilijoista.

Seuraavakaan suomalainen ei ole listauksessa kaukana, sillä heti kärkikolmikon ja heidän jälkeensä sijoilla 4. ja 5. olevien Jack Eichelin ja Rasmus Dahlinin jälkeen lupaavimpien pelaajien listauksessa istuu Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi.

Läpimurto NHL:ään ei ole ollut Puljujärvellle helppo, mutta Pronmanilla on vankka usko siihen, että suomalaisnuorukaisella on edessään valoisa tulevaisuus.

– Puljujärvi on yksi lupaavimmista suomalaispelaajista kautta aikojen. Hänellä on kykyjä luistella, laukoa sekä kuljettaa kiekkoa, mutta hänen peliälystään on muodostunut odotettua isompi ongelma, NHL-toimittaja arvioi.

Kotkaniemi jätti supertähdet taakseen

Kolmantena 30 pelaajan kärkiryhmään mahtui vielä varaamaton Jesperi Kotkaniemi, joka on herättänyt paljon kiinnostusta NHL-seuroissa, sillä mies on varattavissa tämän kesän varaustilaisuudessa.

Pronman nostaa listauksessaan Kotkaniemen tämän hetken 14. lupaavimmaksi pelaajaksi koko maailmassa, mikä onkin melkoinen kunnianosoitus nuorelle kiekkoilijalle.

– Hän on todella luova ja taitava pelinrakentaja, joka osaa myös hallita ylivoimalla. Kotkaniemi ei välttämättä tule pelaamaan NHL:ssä vielä seuraavalla kaudella, mutta ei ole mitään syytä, mikä estäisi häneltä upean NHL-uran.

Lue lisää:

Liiga-seuralle hurja kaappaus: Yli 100 pistettä tällä kaudella iskenyt NHL-lupaus tekee paluun Suomeen

Komea kunnianosoitus suomalaispelaajille!  Pistä peukkua, mikäli sinä olet samaa mieltä siitä, että suomalaisnuorukaiset ovat todella vuosikymmenen lupaavimpia pelaajia! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);