Liiga-seuralle hurja kaappaus: Yli 100 pistettä tällä kaudella iskenyt NHL-lupaus tekee paluun Suomeen

Oulun Kärpät teki maanantaina kovan kaappauksen, kun se ilmoitti solmineensa kahden vuoden mittaisen sopimuksen junioriliigassa kovia tehoja mättäneen suomalaisen NHL-lupauksen kanssa.

19-vuotias Aleksi Heponiemi on ollut yksi kuluvan kauden kovimmista suomalaisista nimistä Pohjois-Amerikassa, sillä nuorukainen on mättänyt kaudella käsittämättömät 28+90=118 tehopistettä.

Junioriliiga WHL:ssä Swift Current Broncosia edustava hyökkääjä on Florida Panthersin NHL-varaus, jota pidetään yhtenä lupaavimmista suomalaispelaajista tällä hetkellä.

Kuluvalla kaudella Heponiemi oli myös mukana voittamassa nuorten MM-kisoista suomelle MM-kultaa. Turnauksessa hän viimeisteli kaksi maalia.

WHL:ssä Heponiemi palkittiin komean kauden päätteeksi myös herrasmiespalkinnolla, joka on arvostettu pysti pelaajien keskuudessa.

Kova lisäys puolustavalle mestarille

Oulun Kärpät kertoi solmineensa Heponiemen kanssa maanantaina kahden vuoden mittaisen sopimuksen, eikä ole ihme, että hallitseva Suomen mestari on tyytyväinen ratkaisuun.

– Hän on varmasti oman erikoisosaamisensa myötä meille juuri sellainen pelaaja, jota tulevan kauden joukkueeseen kaivattiin, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi.

Heponiemi on Ilveksen kasvatti, jonka juniorijoukkueita hän on aiemmin edustanut Suomessa. Liigassa nuorukainen ei ole pelannut vielä ainuttakaan ottelua.

Lue lisää:

Patrik Laineelle ja Sebastian Aholle kovaa suitsutusta ensi kaudelle: ”Tulee järkyttämään jääkiekkomaailmaa”

Nyt on kova siirto! Uskotko, että Heponiemi pystyy tekemään tulosta myös miesten tasolla? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);