Nyt se on varmaa: Historian tehokkaimman eurooppalaispelaajan NHL-ura ohitse

NHL:n kaikkien aikojen tehokkaimman eurooppalaispelaajan ura kiekkoliigassa on nyt tullut virallisesti päätökseen.

Calgary Flamesin paidassa tällä kaudella kiekkoillut Jaromir Jagr asetettiin toissapäivänä siirtolistalle joukkueen toimesta, mutta hän ei kelvannut yhdellekään NHL-joukkueelle.

NHL-historian toisiksi tehokkain pelaaja jatkaa uraansa Tshekin toisella sarjatasolla pelaavaan kasvattiseuraansa HC Kladnoon.

Pittsburgh Penguinsin 5. varausvuorolla kauden vuoden 1990 NHL-draftissa varaamaan ikänestorin ura taalaliigassa on nyt virallisesti tullut päätökseen.

Syksyllä 46-vuotta täyttävä Jaromir Jagr onnistui vielä viime vuodet tuottamaan tarpeeksi tehoja, jotta hän pysyi nuorempiensa vauhdissa, mutta tällä kaudella Jagrin ruuti on ollut märkää.

Pelaamissaan 22 ottelussa Calgary Flamesin riveissä Jagr onnistui tekemään vain 1+6 pistettä, joten Flames asetti ikänestorinsa siirtolistalle viikonloppuna. Maanantain ja tiistain välisenä yönä varmistui se, että Tshekkilegenda jatkaa kiekkouraansa nyt kotimaassa.

Jagr läpäisi siirtolistan ilman, että yksikään NHL-joukkue osoitti kiinnostusta miehen kaappaamiseen, joten hän palaa kotimaahansa kasvattiseuraansa HC Kladnoon Tshekin toiseksi korkeimmalle liigatasolle.

Ikiliikkuja ja NHL:n ikänestorin titteliä pidellyt Jagr on itse Kladnon pääomistaja.

Takatukastaan tutuksi tullut Tshekkihyökkääjä teki NHL:ssä tuhoisaa jälkeä pelaamallaan 17 kaudella.

Jagr edusti urallaan hänet varannutta Pittsburgh Penguinsia, Washington Capitalsia, New York Rangersia, Philadelphia Flyersia, Dallas Starsia, Boston Bruinsia, New Jersey Devilsiä, Florida Panthehrsia sekä Calgary Flamesia.

Hän on 766+1155=1921 tehopisteellä NHL-historian kaikkien aikojen toisiksi eniten pisteitä tehnyt pelaaja ja samalla myös tehokkain eurooppalaispelaaja liigan historiassa.

– Vaikka olen hyvin pettynyt siitä, että asiat eivät menneet toivotusti, olen syvästi kiitollinen Flamesille, faneille ja Calgaryn kaupungille. Odotan nyt innolla kauden jatkumista Kladnossa, Jagr sanoi haastattelussa, kun siirto Tshekkeihin oli varmistunut.

Jagr kuului vuosikausia liigan ehdottomaan eliittiin ja on osoittanut yhä vanhalla iällä kykenevänsä uskomattomiin suorituksiin.

Vielä yli 40-vuotiaana hän pysyi vauhdissa nuorempiensa matkassa ja onnistui takomaan uskottavia pisteitä esimerkiksi Florida Panthersin riveissä.

Jaa tätä artikkelia, jos Jaromir Jagr on sinunkin mielestäsi yksi kaikkien aikojen kovimmista NHL-pelaajista! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);