Liiga-seuralle loistavia uutisia: Juuri NHL-sopimuksen rustannut lupaus jatkaa Suomessa

Oulun Kärpät kertoo saaneensa huojentavia uutisia, kun seuran lupaava nuori hyökkääjä on kertonut pelaavansa vielä ainakin seuraavan kauden Suomessa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV Sport.

NHL:n varaustilaisuudessa nähtiin hienoja hetkiä tänä kesänä, kun suomalaisnimiä poimittiin ensimmäisellä kierroksella perinteikkäisiin ja menestyneisiin seuroihin. Yksi ensimmäisellä kierroksella varatuista pelaajista oli 18-vuotias Rasmus Kupari, joka varatiin NHL-seura Los Angeles Kingsiin.

Kupari solmi viime viikolla alustavan 3 vuoden mittaisen tulokassopimuksen seuran kanssa, mutta hänen seuraavan vuoden osoitteestaan ei ollut vielä varmuutta ennen tätä päivää. Oulun Kärpät voikin nyt huokaista helpotuksesta, sillä seuran kasvatti ja taitava superlupaus on ilmoittanut pelaavansa seuraavan kauden vielä Suomessa.

– Kingsin kanssa on sovittu se, että hän pelaa ensi vuoden Oulussa, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoi MTV Sportille tiistaina.

Taskussa mestaruuksia

Kings varasi Kuparin NHL-varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen 20. vuorolla. Nuoresta iästään huolimatta Kupari ehti jo viime kaudella haistella Liigatuulia, kun hän pelasi 39 ottelua runkosarjassa ja vielä kuusi pudotuspeliä siihen päälle Kärppien paidassa miesten kanssa.

Liigan lisäksi Kupari edusti Leijonia alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joista tarttui mukaan alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus.

Tämän lisäksi taskussa on myös SM-kulta, joka irtosi Tapparan kaaduttua finaalisarjassa.

Kuparille on tarjolla Kärpissä lisää vastuuta ja kasvuaikaa seuraavalle vuodelle, jonka jälkeen on vielä hyvin aikaa tehdä läpimurto Pohjois-Amerikassa, sillä kyse on kuitenkin vielä 18-vuotiaasta pelaajasta.

Mahtavia uutisia Kärpille ja samalla varmasti oikea ratkaisu Kuparin osalta. Pistä peukkua, jos uskot miehen lyövän kovia tehoja tiskiin tulevalla kaudella! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);