Nuori suomalaispuolustaja kerää ylistystä Chicagossa – povataan jo paikkaa NHL-kokoonpanoon

Monet Pohjois-Amerikkaan viime vuosina siirtyneet nuoret suomalaiskiekkoilijat ovat pystyneet yllättävänkin nopealla aikataululla ottamaan paikkansa NHL-joukkueiden pelaavista kokoonpanoista.

Nyt edessä saattaa syksyllä olla jälleen uuden suomalaislupauksen debyytti taalajäillä, ainakin mikäli Pohjois-Amerikkalaista kiekkomediaa on uskominen.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

19-vuotias Henri Jokiharju on nostattanut aaltoja Pohjois-Amerikassa, jossa Chicago Blackhawksin nuori lupaus on ihastuttanut tarkkailijoita ja toimittajia nuorten tulokaspelaajien leirillä.

Hyvät otteet tulokkaiden keskuudessa eivät kuitenkaan kerro vielä kaikkea, mutta edessä on vielä näytönpaikka joukkueen virallisella harjoitusleirillä.

– Blackhawks toivoo sormet ristissä parasta hänen kohdallaan. Mikäli suomalaislupaus kykenee vastaamaan huutoon, olisi se todella iso apu joukkueen puolustuspään kasaamista ajatellen, The Hockey Writers -julkaisussa kirjoitetaan.

19-vuotias puolustaja on kiekkoillut Pohjois-Amerikassa nyt kaksi kautta WHL-sarjassa Portland Winterhawks joukkueessa. Hän on Chicago Blackhawksin 1. kierroksen varaus kesältä 2017, jolloin Jokiharjun nimi huudettiin varaustilaisuuden 29. pelaajana. Viime kaudella puolustaja nakutti WHL:ssä 63 ottelussa huimat tehot 12+59=71.

Puolustuksessa olisi tilaa

Henri Jokiharjun tilannetta voidaan pitää hyvänä, sillä kestomenestyjä Chicago on ollut viime vuodet vaikeuksissa ja sen puolustuspään materiaali on varsin kapeaa muutamia tähtiä lukuunottamatta.

Tämän lisäksi ruotsalaispuolustaja Gustav Forsling on loukkaantumisten takia sivussa näillä näkymin ainakin yli 10 viikkoa. Voidaan siis sanoa, että Jokirhajun kohdalla tähdet ovat olleet oikeassa asennossa, sillä hyvä kausi juniorisarjassa ja ongelmat NHL-joukkueen pakistossa voivat hyvinkin avata paikan tulevalle kaudelle Blackhawksin riviehin.

Blackhawksilta löytyy toki kovia nimiä myös takalinjoilta, kuten Brent Seabrook, Duncan Keith ja Connor Murphy, mutta heidän jälkeensä nokkimisjärjestyksessä voisi olla selvä Jokiharjun mentävä aukko, mikäli hän onnistuu joukkueen NHL-harjoitusleirillä vielä jatkamaan samalla tahdilla.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Lue lisää:

 

Patrik Laine hehkuttaa saamaansa upeaa kunnianosoitusta: ”Tämä on unelmieni täyttymys”

Aivan mahtavaa, että nuoret suomalaispelaajat pystyvät tekemään heti tällaisen vaikutuksen myös isommissa kuviossa! Pistä peukkua, jos uskot Jokiharjun voivan ottaa itselleen paikan NHL-kokoonpanosta! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);