Nuoren suomalaispuolustajan otteet vakuuttivat NHL-seuran: Toimitusjohtaja paljasti seuran suunnitelman

Kuluneen kauden Liigassa SaiPan riveissä pelannut puolustajalupaus Urho Vaakanainen on herättänyt vahvoja tunteita Pohjois-Amerikassa.

Keskustelut ovat edenneet jopa niin pitkälle, että NHL-seuran toimitusjohtaja on ilmoittanut, että portit olisivat auki myös taalajäille.

19-vuotias Urho Vaakanainen on yksi monista paljon huomiota herättäneistä suomalaisista kiekkolupauksista, joiden siirota NHL-jäille on osattu odottaa ja spekuloida jo varauksesta lähtien.

Kaksi hyvin sujunutta kautta kotimaisessa Liigassa ovat pelkästään nostaneet puolustajan osakkeita, joten Atlantin tuolla puolen ollaan jo toiveikkaita sen suhteen, että Vaakanainen voisi kilpailla paikasta NHL-miehistössä.

Boston Bruinsin toimitusjohtaja Don Sweeney kommentoi seuran sopimustilannetta ensikaudella sen verkkosivuilla ja kertoi samalla, että uutta verta on tulossa paikkaamaan lähtijöitä.

Yksi noista uusista nimistä voisi olla Vaakanainen, joka on ihastuttanut seurajohtoa osaamisellaan ja kehityksellään.

– Hän aikoo siirtyä tänne pelaamaan. Hän pelasi juuri kaksi vuotta Suomessa pääsarjatasolla aikuisia miehiä vastaan. Tänä vuonna hänen jääaikansa oli keskiarvolta 23 minuuttia, Sweeney kommentoi.

Kilpailu paikasta Bruinsin takalinjoilla on kuitenkin kovaa, sillä seuralta löytyy paljon osaavia ja kyvykkäitä lupauksia, jotka haluaisivat kaikki taistella tiensä aina NHL-miehistöön saakka. Ratkaiseva tekijä voi hyvinkin olla loppukesästä järjestettävä harjoitusleiri, jossa seura peluuttaa ja kokeilee uusia kykyjään.

– Kaikki alkaa tulokasleiriltä, jossa he tekevät töitä päästäkseen sisään organisaatioon. Katsotaan miten käy, Sweeney toteaa.

Hän ei myöskään sulje pois sitä mahdollisuutta, että Vaakanainen nähtäisiin loppukesästä mukana seuran harjoitusotteluissa ulkomailla.

Tulokassopimus taskuun ennen kesää

Vaakanaisen tilanne on hyvin mielenkiintoinen, sillä jo aiemmin viime viikolla huhut siitä, että miehelle ollaan sorvaamassa tulokassopimusta ennen kesää alkoivat velloa sosiaalisessa mediassa.

Vaikka sopimuksen solmiminen olisikin 99% varmaa, niin ei se kuitenkaan automaattisesti tarkoita sitä, että Vaakanaisella olisi paikka NHL-kokoonpanossa.

Viime kaudella Vaakanainen saalisti SaiPan paidassa 43 runkosarjaottelussa tehot 4+7=11 ja pelasi tämän lisäksi alle 20-vuotianden maajoukkueessa sekä kahdeksan ottelua A-maajoukkueen riveissä.

Lue lisää:

Patrik Laineelle ja Sebastian Aholle kovaa suitsutusta ensi kaudelle: ”Tulee järkyttämään jääkiekkomaailmaa”

 

Mahtavaa nähdä lisää nuoria suomalaisia matkalla NHL:n puolelle! Uskotko sinä, että Vaakanainen on jo valmis ottamaan vastuuta taalajäillä? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);