NHL-valmentaja lausui suorat sanat 18-vuotiaasta suomalaissensaatiosta: ”Yhtä hyvä, ellei jopa parempi”

Ensimmäisen kautensa jopa hieman yllättäen NHL:n puolella aloittanut puolustaja Ville Heinola on ollut yksi puhutuimmista pelaajista Winnipegissä avattuaan kautensa väkevillä suorituksilla.

Nyt joukkueen päävalmentaja Paul Maurice on ladannut suorat sanat siitä, mitä mieltä on 18-vuotiaan lupauksen pelistä.

Winnipeg Jetsin NHL-seuran riveissä ensimmäisen kautensa Pohjois-Amerikassa käynnistänyt puolustaja Ville Heinola, 18, on ollut yksi syksyn kirkkaimmista suomalaisista valopilkuista NHL:ssä.

Kovin moni ei uskonut nuoren puolustajan pystyvän ottamaan heti paikkaa NHL-kaukalosta, mutta toisin kävi. Vahvan alun jälkeen Heinola kuitenkin huilasi sivussa kolme ottelua, mutta palasi jälleen viime yönä tosi toimiin, kun Jets hävisi kotonaan New York Islandersille maalein 1-3.

Heinola pääsi tässäkin ottelussa kuitenkin pisteille, sillä hän syötti ylivoimalla joukkueensa ainoan maalin ja on siis kasannut nyt viiteen peliin tehot 1+3=4.

Valmentajalta suorat sanat

Arvostetun The Athletic -lehden haastattelema seuran päävalmentaja Paul Maurice on peluuttanut nuorta puolustajaa isoilla minuuteilla ja miehellä on tähän myös selvät syyt.

– Hänen pelissään olevat nähtävät asiat paranevat kasvun myötä. Ne asiat, jotka hän taas tekee erittäin hyvin – jopa yllättävän hyvin 18-vuotiaalle – ovat todellinen lahja, Maurice kertoo lehdelle.

Päävalmentaja jatkaa Heinolan ylistämistä toteamalla, että tästä kehittyy vielä taatusti erittäin mielenkiintoinen pelaaja ajan myötä.

– Hänen liikkeensä on tehokasta ja miehekästä. Hänen pelaamisestaan ei puutu mitään sellaista, mitä muilla pakeille on. Hän on nuori ja yhtä hyvä, ellei jopa parempi, kuin suurin osa vastaavista pelaajista, Maurice ylistää.

Jetsillä on tällä hetkellä vielä muutama peli aikaa päättää, jatkuuko Heinolan kausi NHL:n puolella, vai pudotetaanko hänet kehittymään AHL:n puolelle.

Voit katsoa ottelun huippuhetket tästä: