NHL-seura purki suomalaishyökkääjän sopimuksen: Valitsi mieluummin paluun Liigaan kuin AHL:n

NHL-kauden alkuun on enää aikaa muutama viikko ja joukkueet viimeistelevät parhaillaan kokoonpanojaan.

Osalle nuorista pelaajista tämä tarkoittaa näytönpaikkoja harjoitusleireillä ja osalle taas menolippua farmiliiga AHL:n puolelle tai takaisin kotimaahan.

NHL-seura Anaheim Ducksin suomalaishyökkääjä Julius Nättisen kohdalla seura on päättänyt purkaa hänen sopimuksensa kokonaan.

Kotimaisessa Liigassa saatetaan nähdä tällä kaudella suomalaisnimi, jota ei ole nähty täällä vähään aikaan.

Paikallislehti Orange County Registerin mukaan NHL-seura Anaheim Ducks on nimittäin päättänyt purkaa suomalaishyökkääjä Julius Nättisen sopimuksen ja on asettanut pelaajan siirtolistalle.

Joukkueen suunnitelmissa ei siis tulevaisuuden osalta vaikuttaisi olevan sijaa Nättisen taidoille. OCC Registerin toimittaja Eric Stephensin mukaan Nättinen on palaamassa takaisin kotimaahansa, eli Suomeen. Nättisen toinen vaihtoehto olisi ollut palata AHL:n puolelle, mutta mies valitsi toimittajan mukaan itse mieluummin paluun kotimaahan.

Vielä tällä hetkellä ei kuitenkaan ole mitään tarkkaa tietoa siitä, mihin seuraan Nättinen olisi matkalla. Huhujen mukaan mies voitaisiin kuitenkin nähdä Liigassa jo tämän syksyn aikana. Kyse olisi kovasta pelimiehestä mille tahansa seuralle.

Aikaisemmin 21-vuotias hyökkääjä on edustanut lyhyen aikaa Suomessa ainoastaan JYPiä, joka on myös hänen kasvattiseuransa.

Nättinen on kiekkoillut Pohjois-Amerikassa aina kaudesta 2015-2016 lähtien, jolloin hän siirtyi Kanadan junioriliiga OHL:ään Barrie Colts -seuraan. Ensimmäisellä kaudellaan hän takoi 52 otteluun hurjat tehot 22+49=71.

AHL:n puolella Nättinen pääsi viime kaudella pelaamaan San Diego Gullsissa 55 ottelua, joissa syntyi kuitenkin vain tehot 4+8=12. 21-vuotias keskushyökkääjä on tuttu näky myös maajoukkuepaidassa, sillä hän on esiintynyt kaikissa nuoriso maajoukkueen ryhmissä ollen myös mukana voittamassa alle 20-vuotiaden MM-kultaa.

Lue lisää:

NHL-seura Dallas Starsin kapteeni ylistää seuransa suomalaislupausta: ”Hän on valmis NHL:ään”

Nyt eletään mielenkiintoisia aikoja! Minkä seuran sinä uskoisit Nättisen valikoivan? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);