Yle: Jesse Puljujärvi avautuu nyt vaikeasta tilanteesta – yksi asia on kuitenkin varma: ”Se on tavoite”

Vaikeasta lonkkaoperaatiosta kuntoutunut NHL-hyökkääjä Jesse Puljujärvi puhuu nyt avoimesti nykyisestä tilanteestaan Yle Urheilun haastattelussa.

25-vuotias Jesse Puljujärvi on ollut enemmän tai vähemmän poissa otsikoista viime kuukausien ajan.

Isosta lonkkaleikkauksesta kuntoutunut laitahyökkääjä allekirjoitti joulukuussa koeaikasopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa, mutta toistaiseksi miestä ei ole nähty vielä seuran väreissä tositoimissa.

Puljujärvi ei ole antanut juurikaan medialle lausuntoja tilanteeseensa liittyen, mutta tammikuun alussa mies allekirjoitti uuden toistaiseksi voimassa olevan try out -sopimuksen Pittsburghin AHL-seura Wilkes/Barre Scranton Penguinsin kanssa.

AHL:ssä Puljujärvi on ehtinyt pelata jo viikonloppuna muutama ottelun, jotka olivat miehelle ensimmäiset piirrot tositoimissa sitten viime kauden.

Kuva: All Over Press

Kommentoi tilannettaan

Yle Urheilun haastattelussa Puljujärvi myöntää nyt, että matka takaisin kuntoutuksen jälkeen on ollut pitkä ja haastava.

– Matka on ollut pitkä, mutta se avaa mahdollisuuden pelata vielä hyvää kiekkoa. Tärkeintä oli nyt aluksi päästä pellaamaan ilman kipuja, hän toteaa.

Viikonlopun otteista AHL:ssä laitahyökkääjälle jäi mieleen hyviä tuntemuksia, mutta hakemista riittää vielä.

– Enemmän olisin voinut pysyä kiekossa ja muuta. Reagoida pitää paremmin ja jalat saada mukaan, että pystyy taas olemaan tosi hyvä pelaaja, hän kuvailee tilannetta.

Kuva: All Over Press

Mies tiedostaa itse, että AHL on yksi ihan selkä askel joka on otettava matkalla takaisin kohti NHL:ää. Tällä hetkellä suunnitelmassa edetään kuitenkin päivä kerrallaan.

Ei aio palata maitojunalla

Paluu Suomeen tai Eurooppaan ei ole ollut Puljujärvelle vaihtoehto missään vaiheessa tilannetta. Tälle kaudelle mies vakuuttaa Ylelle tähtäävänsä vielä takaisin NHL:n puolelle.

– Se on tavoite, Puljujärvi linjaa.

Edessä on kuitenkin vielä matkaa, sillä operoitujen lonkkien kanssa on vielä paljon töitä ennen toivottua tasoa. Jopa miehen luisteluasentoon on jouduttu tekemään kuntoutuksen myötä muutoksia.

Viime kaudella Puljujärvi pelasi ensin Edmonton Oilersissa 58 ottelua tehoin 5+9=14 ja sen jälkeen Carolina Hurricanesissa 17 ottelua tehoin 0+2=2.