Mitä ihmettä Leijonille tapahtui Saksa-ottelussa: NHL-tähdiltä suoraa puhetta omista ongelmista pelissä

Suomen loistava peli viikonloppuna Kanadaa vastaan unohtui nopeasti, kun sunnuntai-iltana Leijonat taipui jatkoajalla Saksaa vastaan 3-2 häviöön.

Koviten tappion ottivat niskoilleen Leijonien NHL-vahvistukset, jotka eivät säästelleet sanojaan kritisoidessaan omaa suorittamistaan ottelussa.

Suomi kärsi yllättävän tappion Tanskan MM-kisoissa sunnuntai-iltana, kun vastaan luisteli olympiahopeaa voittanut Saksa.

Pohjalla Leijonilla oli päivää aiemmin pelattu murskavoitto Kanadasta, mutta Saksaa vastaan peli ei vain lähtenyt kulkemaan samalla tavalla.

Ensimmäisen erän Eeli Tolvasen maalin jälkeen seuraavaa suomalaisten osumaa saatiin odottaa aina kolmannen erän lopulle saakka, kun Sebastian Aho toi Suomen 2-2 tasoihin vielä varsinaisella peliajalla. Jatkoajalla Saksa kuitenkin juhlisti voittoa, kun Kasperi Kapasen nopea nousu hyökkäykseen päättyi kiekon menetykseen, eikä paluu puolustukseen enää toiminut yhtä vikkelästi.

21-vuotias Kapanen kommentoi tilannetta pelin jälkeen C Morella näin:

– En pelannut omalla tasollani. Harmittaa. Ikinä ei halua hävitä pelejä.

– Henkilökohtaisia virheitä sattui. Ei se riitä, että tulee kolmanteen erään ja rupeaa pelaamaan omaa kiekkoa. Ekasta aloituksesta lähtien pitää saada se päälle. Saksa-pelissä sitä ei tapahtunut, Kapanen myönsi.

Peiliin katsomisen paikka

Myös Leijonien kapteeni Mikael Granlund oli samoilla linjoilla ottelun jälkeen. Suorituksen tasoon ei yksinkertaisesti voinut olla tyytyväinen.

– Täytyy katsoa peiliin, kun ei oltu parhaimmillaan alussa. Parannettiin kolmanteen erään ja saatiin kova paine ja lopulta tasoitus. Edes yksi piste tuli, kapteeni lausui hävityn ottelun jälkeen selkeästi alla päin.

Seuraavaksi Suomella on edessään kamppailu lohkon voitosta, kun vastaan asettuu tiistain päiväpelissä USA kello 13.15.

Lue lisää:

Olli Jokiselta selkeä vastaus siihen, kuinka Leijonien tulisi muuttaa peliään MM-kisoissa jatkossa

Ei se kyllä kovin hyvältä näyttänyt, mutta ei muuta kuin tulta päin. Laita peukkua, jos uskot Leijonien pystyvän tiistaina kaatamaan USA:n ja nousevan vielä lohkovoittoon! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);