Mikko Koivu palasi vihdoin jäälle – kertoo nyt totuuden kauden päättäneen vamman tilanteesta

Minnesota Wildin suomalaiskapteeni Mikko Koivu koki viime helmikuussa ikävän loukkaantumisen NHL:ssä, joka on pitänyt kipparin poissa jäältä tuosta lähtien.

Nyt mies on kuitenkin päässyt tekemään paluun jäälle ja kertonut suoraltaan tuntemuksistaan tuoreessa haastattelussa.

Kuva: Wikimedia Commons

NHL:ssä kunnioitettavat 973 ottelua tahkonnut Minnesota Wildin kapteeni Mikko Koivu joutui laittamaan kautensa keväällä pakettiin ennen aikaisesti, kun mies koki helmikuussa ikävän loukkaantumisen.

Polvivamma vaati leikkausta, josta lähti käyntiin pitkä toipumis- sekä kuntoutusprosessi kestäen aina kesään saakka. Nyt NHL:n verkkosivuilla kuitenkin paljastetaan, että mies on päässyt palaamaan jäälle.

Vakava ja varovainen arvio

Koivu pääsi maanantaita koettamaan leikattua polveaan ensimmäistä kertaa pelitilanteessa jäällä.

– Eihän se vielä ihan täysin kuntoutunut ole, mutta se on ihan ymmärrettävää, kokenut kapteeni toteaa vakavana.

Kuva: YouTube

– Viime kerrasta on aikaa. Jännitin vähän, että miten tämä sujuisi, mutta polvi tuntui jopa paremmalta kuin odotin, Koivu kertoo liigan virallisilla verkkosivuilla.

Päävalmentajalta ylistystä

Myös joukkueen päävalmentaja Bruce Boudreau on ilmeisen tyytyväinen saadessaan suomalaiskonkarin takaisin jäälle ja kokoonpanoonsa.

– Mikko ei tehnyt maaleja, mutta hän on aina oikeassa paikassa ja tekee aina oikeita asioita. Oli hienoa nähdä hänet jäällä, Boudreau totesi.

Viime kaudella Koivu iski NHL:ssä 48 pelattuun otteluun tehot 8+21=29 ennen loukkaantumistaan. Koko urallaan mies on tehnyt 973 ottelussa tehot 201+487=688.

Lue lisää:

IL: Patrik Laineelta kovaa tylystä Winnipegille – ”Muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa”

Mahtavaa, että Koivu on päässyt takaisin jäälle ja polvi alkaa parantua. Toivotaan, että konkari saa pelattua vielä ehjän kauden. window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);