Mikael Granlundin ilmiömäinen suoritus kerää hehkutusta: NHL julkaisi komean kunnianosoituksen

NHL-kauden alkuun on vielä aikaa ennen lokakuuta, joten Pohjois-Amerikassa kiekkosivustot ja itse liiga keskittyvät yhä edellisen kauden kohokohtien esittämiseen odottamisen helpottamiseksi.

NHL julkaisi varhain maanantain ja sunnuntain välisenä yönä Facebookissa videon, jolla hehkutetaan yhtä suomalaishyökkääjän viime kauden tempuista toden teolla – eikä mikään ihme!

26-vuotias Mikael Granlund on suomalaisessa jääkiekossa nimi, joka on varmasti monille tuttu. Liigan mestaruuden HIFK:n paidassa kaudella 2011 voittanut nuori hyökkääjä pysäytti koko kiekkomaailman saman vuonna MM-kisoissa esittämällään ilmaveivillä ja on sen jälkeen takonut tasaiseen tahtiin tulosta NHL:ssä Minnesota Wildin riveissä.

NHL:ssä miehen ympärille oli rakennettu kovat odotukset ja vaikka Granlund ei ehkä vielä olekaan se kaivattu vapahtaja Minnesotalle ollut, niin miehen tekemisessä on ollut jatkuvasti parantamisen merkkejä vuosi vuodelta. 398 NHL-ottelussa mies on nyt iskenyt komeat tehot 78+190=268.

Pelkästään viime kaudella ensimmäisen kierroksen 9. varus kesältä 2010 viimeisteli tehot 21+46=67.

Ilmiömäinen lättysyöttö

NHL-kauden alkua odotellessa liigan sosiaalisen median sivustoilla on jaettu erilaisia videoita kunnianosoituksina edellisen kauden upeimmista suorituksista. Nyt yksi tällaisista on osunut suomalaistähden harteille, sillä NHL julkaisi varhain maanantain ja sunnuntain välisenä yönä videon, jossa voidaan ihailla Granlundin loistavaa peliälyä.

Klippi on Minnesota Wildin ja Dallas Starsin välisestä ottelusta, jonka kolmannessa erässä Granlund heitti todellisen unelmien lättysyötön Jason Zuckerille kaukaa omasta päädystä.

Zucker ei tilanteesta erehtynyt, vaan kavensi maalilla tilanteen 1-4:een. Nyt tuo Granlundin ilmiömäinen syöttö on nostettu NHL:n jakamalla videolla yhdeksi koko kauden 2017-2018 upeimmista syötöistä – eikä ihme!

Voit ihailla Granlundin komeaa vippiä alla olevasta videosta:

Lue lisää:

NHL:n parhaaat laitahyökkääjät listattiin – Kaksi suomalaishyökkääjää mukana top20 -listalla!

Siinä on kyllä loistavasti nähty, että kaveri on pääsemässä läpi. Pakko nostaa hattua ja laittaa peukkua Granlundin suoritukselle! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);