NHL:n parhaaat laitahyökkääjät listattiin – Kaksi suomalaishyökkääjää mukana top20 -listalla!

Jos Pohjois-Amerikkalaiset jotain rakastavat, niin se on erilaisten listojen sekä tilastojen tekemistä. Sama pätee myös urheilun saralla ja tästä johtuen erilaiset urheilumediat tasaisin väliajoin julkaisevat kattavia listauksia pelaajista ja joukkueista.

Nyt NHL Network -sivusto on julkistanut listan koko NHL:n 20. parhaasta laitahyökkääjästä.

NHL on maailman kovin kiekkoliiga millä tahansa mittarilla ja kilpailu pelipaikoista on kaikkialla kovaa. Liigasta löytyy taitoa ja tasoa, joten täytyy olla erityisen ylpeä siitä, että suomalaiset ovat pystyneet sementoimaan paikkansa myös kirkkaammissa parrasvaloissa.

NHL Network julkaisi hiljattain listauksen koko NHL:n 20 parhaasta laitahyökkääjästä ja suomalaisittain lista onkin mukavaa luettavaa. Supertähtien joukkoon on nimittäin mahtunut myös kaksi suomalaisnimeä, jotka monet saattoivat osata arvata jo etukäteen.

Winnipeg Jetsin Patrik Laine on kaivanut tiensä 6. sijalle ja 17. paikalla asustelee Colorado Avalanchen riveissä huikean kauden pelannut Mikko Rantanen. Nuoret suomalaiset ovat iskeneet kovia lukemia tauluun viime kausina, eikä se ole jäänyt keneltäkään huomaamatta.

Listan ykköspaikkoja dominoivat toki täysin ansaitusti itäisen naapurimme lahjat länsimaiselle jääkiekkolle: 1. Nikita Kutsherov, Tampa Bay Lightning ja 2. Aleksandr Ovetshkin, Washington Capitals.

Suomalaisittain ylpeyttä voidaan ottaa myös siitä, että ensimmäinen ruotsalaispelaaja löytyy vasta sijalta 15….

Lue koko listaus tästä:

 1. Nikita Kutsherov, Tampa Bay Lightning
 2. Aleksandr Ovetshkin, Washington Capitals
 3. Taylor Hall, New Jersey Devils
 4. Patrick Kane, Chicago Blackhawks
 5. Brad Marchand, Boston Bruins
 6. Patrik Laine, Winnipeg Jets
 7. Claude Giroux, Philadelphia Flyers
 8. Jamie Benn, Dallas Stars
 9. Blake Wheeler, Winnipeg Jets
 10. Artemi Panarin, Columbus Blue Jackets
 11. Vladimir Tarasenko, St. Lous Blues
 12. Johnny Gaudreau, Calgary Flames
 13. Phil Kessel, Pittsburgh Penguins
 14. David Pastrnak, Boston Bruins
 15. Filip Forsberg, Nashville Predators
 16. Jakub Voracek, Philadelphia Flyers
 17. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche
 18. Richard Rakell, Anaheim Ducks
 19. Brock Boeser, Vancouver Canucks
 20. Viktor Arvidsson, Nashville Predators

Lue lisää:

Nuorilla Leijonilla kasassa yksi kaikkien aikojen joukkueista: Kokoonpano täynnä NHL-lupauksia

Komea lista ja hienoa, että suomalaisnuoret pääsivät mukaan näinkin korkeille sijoituksille. Olitko samaa mieltä listauksen kanssa, vai mitä muuttaisit? Kerro Facebookin kommenttikentässä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);