Liiga-seura nappasi hyökkäykseen suomalaisen NHL-lupauksen – ”Joku päivä Euroopan ihan huippu”

Uudet tuulet puhaltavat kesän kynnyksellä monissa Liiga-seuroissa, eikä SaiPa ole mikään poikkeus.

Lappeenrantalaiset kertoivat keskiviikkona kiinnittäneensä riveihinsä nuoren lupauksen, josta kaavaillaan isoa tähteä.

SaiPa teki kovan kiinnityksen, kun se kertoi keskiviikkona solmineensa sopimuksen 19-vuotiaan hyökkääjä Emil Oksasen kanssa.

Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti edusti kuluvalla kaudella Kanadan junioriliiga WHL:ssä Regina Patsia, joka venytti tiensä ilmiömäisellä tavalla aina himoittuun Memorial Cup -finaaliin saakka. Oksanen pelasi Patsin paidassa 58 ottelua runkosarjassa ja teki niissä komeat tehot 16+32=48.

Pudotuspeleissä hän iski kuuteen otteluun kaksi maalia ja kaksi syöttöä.

185 senttinen ja 86 kiloinen rightin laukoja ei koe olevansa fyysinen pelote jäällä, vaan ennemminkin vahva kiekollinen pelaaja.

– Tavoitteenani on kehittyä ja ottaa seuraava askel uralla. Mitä seurasin SaiPaa viime kaudella, uskon että joukkue tulee menestymään ja haluan olla mukana auttamassa siinä kaikin keinoin, Oksanen kertoo seuran verkkosivuilla.

Valmentajalta kovaa ylistystä

SaiPan valmentaja Tero Lehterä ei edes yritä peitellä sitä, että on iloinen Oksasen saamisesta joukkueen riveihin. Hän ylistää erityisesti nuoren miehen peliälyä, joka hakee vertaistaan Suomessa.

– Pystyy pelaamaan ylivoimaa ja on todella kiekkovarma. Oksanen on profiloitunut kärkikenttien pelaajaksi ja haaste on ensi kaudella kova. Hänestä voi tulla joku päivä Euroopan ihan huippu, vaikka Suomen Mozjakin, Lehterä kuvailee tiedotteessa.

– Mutta antaa herran itse kehittyä ja näyttää miten hommat etenee, hän lopettaa.

Aiemmin Suomessa Oksanen on edustanut Espoon Bluesin juniorijoukkueita sekä Espoo Unitedia Mestiksessä yhden kauden ajan. Hän on myös tuttu näky nuorten maajoukkueista, joista taskussa on yksi alle 18-vuotiaiden kultamitali.

Oksanen on varattavissa kesän 2018 NHL-varaustilaisuudessa.

Lue lisää:

Hintzin ratkaisumaali oli liikaa: AHL-kiekkoilijan käsittämätön raivonpurkaus yleisölle tallentui videolle

Hyviä uutisia SaiPalle! Laita peukkua, jos sinäkin uskot, että Oksanen tulee vielä kehittymään kovaksi pelimieheksi! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);