Leijonien kohtalo ratkeaa USA-ottelussa – Näin Suomen pelit jatkuvat lopputuloksesta riippuen

Hienot MM-kisat Tanskassa tähän mennessä pelannut Suomen joukkue kohtaan tiistain päivä pelissä kello 13.15 väkivahvan ja NHL-tähiä sikisevän USA:n joukkueen.

Ottelu on lohkon kärkikamppailu ja sen ratkaisulla on valtava merkitys sille, miten jatkopelit joukkueiden osalta etenevät.

Listasimme alle kaikki eri skenaariot, joihin ottelun myötä voidaan päätyä jatkopelien kannalta.

Leijonat on ottanut Tanskan tämän kevään MM-kisoissa hienoja voittoja, vaikka sekaan mahtuu myös muutama uuvahdus, kuten häviöt Tanskalle ja Saksalle osoittivat.

Kanadasta otettu selkeä 5-1 voitto kuitenkin kielii siitä, että taitoa ja tehokkuutta löytyy myös todellisia ykköskorin maajoukkueita vastaan, joten tiistain ottelussa Leijonat lähtee tosissaan kamppailemaan lohkovoitosta Yhdysvaltoja vastaan.

Ottelun ratkaisulla on suuret vaikutukset siihen, kuinka MM-kisojen seuraavat pelit joukkueiden osalta jatkuvat, vaikka molemmat ovatkin jo varmasti jatkossa.

Totuttuun tapaan voitto olisi paras mahdollinen ratkaisu, mutta myös toinen sija jatkoaikatappion myötä olisi siedettävä. Kaikki otteluparit ja aikataulut löydät täältä.

Suomen voitto varsinaisella peliajalla

Mikäli Leijonat onnistuu kampeamaan ottelussa voiton varsinaisella peliajalla, nousee se tasapisteisiin USA:n kanssa ja samalla lohkovoittoon keskinäisen ottelun tuloksen perusteella. Voitto olisi tärkeä, sillä tällöin Suomi onnistuisi automaattisesti välttämään puolivälierässä ottelun Ruotsia, Venäjää tai Tshekkiä vastaan.

Todennäköisimmin voiton myötä vastaan asettuisi Sveitsi, mutta mikäli A-lohkon pelit menevät todelliseksi hurlumheiksi, niin mahdollisuudet myös Slovakian kohtaamiseen ovat olemassa. Kaikkein kaukaisin skenaario on se, että Ranska voisi Sveitsin voittaessaan ja muiden pelien sujuessa toivotulla tavalla myös nousevan Leijonien välierävastustajaksi.

Varmaa on siis kutienkin se, että voitolla vastassa olisi ”helpompi” vastus.

Voitto jatkoajalla

Jatkoajalle menevän ottelun myötä Leijonat jäisi lohkossa sijalle kaksi jättäen taakseen Kanadan, kiitos viikonloppuisen murskavoiton.

Jatkoaikavoitto toisi varmuudella vastustajaksi A-lohkossa kolmantena olevan Tshekin.

Häviö jatkoajalla

Tämä on kaikkein vaikein skenaario ennustaa, sillä jatkoaikatappion myötä melkein mikä tahansa vastustaja voisi olla vastassa puolivälierässä. Jatkopaikka on tietysti varma, mutta vastaan voi luistella Tshekki, Ruotsi tai Venäjä.

Häviö varsinaisella peliajalla

Tappio pelissä tarkoittaisi Suomelle käytännössä toista sijaa lohkossa, toki silloin Kanadan ja Tanskan tulisi myös hävitä omat ottelunsa. Kakkossijalla Leijonat kohtaisi Tshekin, mutta mikäli Kanadan ja Tanskan ottelut menevät toisella tavalla, niin kolmanneksi tai neljänneksi tullessaan vastaan luistelee joko Venäjä tai Ruotsi.

Lue lisää:

Mikrofoni tallensi valmentajan kovan kritiikin Laineelle – Vastasi välittömästi parhaalla mahdollisella tavalla

 

Panokset ovat kohdallaan päivän ottelussa.  Tietysti on mahdotonta sanoa, mikä vastustaja olisi helpoin tai vaikein jatkossa, mutta olettavaa on, että Ruotsi ja Venäjä olisivat ne kovimmat vastukset. Laita peukkua, mikäli aiot seurata Leijonien kohtalon peliä tänään! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);