Leijonat löylytti Kanadaa isän kädestä murskavoitossa – Tolvanen heti huikeassa vireessä

Suomi kohtasi lauantai-iltana Tanskan maailmanmestaruuskisoissa ennakkosuosikki Kanadan.

Ottelusta odotettiin tiukkaa vääntöä, mutta toisin kävi – Suomi jyräsi Kanadan lopulta komealla pelillä.

Leijonien lauantai-illan ottelua voidaan hyvin nimittää ensimmäiseksi tosi testiksi näissä kisoissa, vaikka Tanskalta tulikin jo kertaalleen pöllytys.

Kanadan joukkue vilisee kirkkaimpia NHL-tähtiä, eikä ole siis ihme, että kestomenestyjät olivat ennakkosuosikkeja myös Tanskan kisoissa.

Ottelun käsikirjoitus sai kuitenkin heti ensimmäisessä erässä odottamattoman käänteen, kun Suomi siirtyi pelissä noin kymmenen minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon Mikko Rantasen maalilla.

Johtoa ei kestänyt kauaa, sillä Kanada tasoitti pelin 1-1:een kahta minuuttia myöhemmin. Erän lopulla Suomen ylivoima alkoi kuitenkin rullata, mistä todisteena syntyivät Pesosen 2-1 ja Mikko Rantasen illan toinen 3-1 osuma.

Tolvaselta tehokas avaus

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta kolmannen erän alkuun Suomi iski uuden vaihteen silmään. Viiden minuutin pelin jälkeen Eeli Tolvanen löi upeasti Suomen jo 4-1 johtoon ja vain 10 sekuntia myöhemmin Teuvo Teräväinen viimeisteli Sebastian Ahon syötöstä lukemat 5-1:een.

Turnauksen ensimmäisessä ottelussaan vasta paikalle lentänyt Tolvanen onnistui naulaamaan komeat tehot 1+1, eikä merkkiäkään ruosteesta ole, vaikka nuorukainen on pelannut jo pitkän kevään nuorten kisoissa, KHL:ssä sekä NHL:ssä.

Erinomaista peliä Leijonien maalilla

Suomen maalilla ottelussa torjunut Harri Säteri pelasi ilmiömäisen pelin torjuen lopulta lähemmäs 30 kertaa. Osa paikoista oli jopa todella haastavia, kun esimerkiksi supertähti Connor McDavid karkasi yksin läpi ja yritti ujuttaa kiekkoa putkista.

Säteri oli kuitenkin vahvempi, eikä häntä enää ohitettu ensimmäisen erän onnekkaan pompun jälkeen.

Kanadalaisten peli oli todella rikkonaista ja vaahterapaitojen tunteet alkoivat selvästi kuumentua jo ensimmäisen erän jälkeen. Tilanne kulminoitua kapteeni McDavidin 2+2 minuuttiseen rangaistukseen kolmannessa erässä.

Kanada ei pystynyt vastaamaan Suomen peliin vaan päätyi vain rikkomaan pitkin ottelua turhautuessaan. Kanadalaisten jatkuvasta pyörityksestä huolimatta Suomen ali- ja ylivoima oli huikean tehokasta, eikä Kanadalla ollut lauantai-iltana mitään sanottavaa Leijonia vastaan.

Lue lisää:

Kun Miikka Kiprusoff yllätti koko jääkiekkomaailman ilmiömäisellä skorpioni-torjunnallaan NHL:ssä

Aivan loistava ottelu Leijonilta kokonaisuudessaan! Laita peukkua, jos uskot tämän joukkueen menevän vielä pitkälle! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);