KHL-seuran yllättävä ratkaisu: Liigassa loistaneelle suomalaislaiturille lähtöpassit vain 5 ottelun jälkeen

Huippu-urheilussa marginaalit ovat usein pieniä ja erot hyvien ja heikkojen suoritusten välillä nähtävissä nopeasti.

Jos viime vuosina olemme jotain oppineet, niin etenkin naapurimaamme Venäjän kiekkoliigassa muutama huonompi peli voi heti tuoda pelaajalle potkut.

Nyt nuo KHL:n kovat realiteetit iskivät vasten kasvoja myös kotimaista Liigaa dominoineelle Julius Junttilalle.

Laitahyökkääjä Julius Junttila on ehtinyt urallaan loistaa Oulun Kärppien paidassa jo useamman kauden ajan. Välissä hän kävi kokeilemassa siipiään myös SHL:n puolella Luleåssa, jossa pelasi kauden 2016-2017.

Viime kausi oli kuitenkin Liigaan paluun tehneelle Junttilalle todellinen nappisuoritus, sillä Kärppien riveissä mestaruutta juhlinut hyökkääjä valittiin koko runkosarjan sekä pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi. Tehojakin syntyi kauden aikana 53 ottelussa komeat 13+39=52.

Ei siis ollut ihme, että huikean kauden jälkeen Junttila kirjoitti nimensä rahakkaaseen pahviin, joka vei miehen siperian aroille KHL-joukkue Sibir Novosibirskin riveihin.

Kesältä ja harjoituskaudelta kuultiin hyviä uutisia ja 27-vuotias laituri tuntui olevan mukavassa vireessä. KHL-kauden käynnistyttyä joukkueen kurssi on kuitenkin ollut vain suoraan alaspäin ja se onkin tällä hetkellä koko KHL:n ainoa joukkue, jolla ei ole kasassa ainuttakaan pistettä.

Viidessä Sibirin paidassa pelaamassaan KHL-ottelussa Junttila ei onnistunut pisteiden teossa kertaakaan, joten joukkue päätti vapauttaa suomalaistaiturin sopimuksestaan. Seuran julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että sopimus on purettu yhteisymmärryksessä pelaajan ja seuran kanssa.

Seuraavaksi onkin edessä mielenkiintoinen vaihe, sillä mikäli Junttila tekee paluun kotimaahan, olisi hän erittäin kova vahvistus mille tahansa seuralle. Aika näyttää, mitä 27-vuotias suomalainen aikoo seuraavaksi tehdä.

Lue lisää:

Suomen jääkiekkomaajoukkueen logo sai uuden ilmeen – kiekkokansa ei sulattanut muutosta helpolla

Mihin uskot Junttilan matkaavan seuraavaksi? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);