Kasperi Kapanen nöyryytti Bostonin tähtihyökkääjää upealla yksilösuorituksella: Tästä ei alivoima parane

Boston Bruins ja Toronto Maple Leafs kohtasivat yön pudotuspelikierroksella legendaarisessa seitsemännessä osaottelussa. Peli muodostui lopulta todelliseksi maalijuhlaksi, kun osumia nähtiin illan aikana 11 kappaletta.

Lopulta kotijoukkue Bruins kuitenkin kampesi itselleen voiton maalein 7-4.

Illan komein yksilösuoritus oli kuitenkin Toronton 3-4 maali, jonka Kasperi Kapanen taikoi yksin alivoimalla.

Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin välinen NHL:n pudotuspelisarja tuli päätökseen viime yönä, kun Boston väänsi itselleen voiton maalein 7-4 kotonaan.

Voitolla Boston siirtyy jatkoon pudotuspeleissä, joissa seuraavaksi vastaan luistelee hurjassa vireessä oleva Tampa Bay Lightning.

Ottelun toisessa erässä nähtiin hetki, jota Toronton-fanit eivät takuulla tule unohtamaan hetkeen, kun Kasperi Kapanen kirjoitti NHL-historiaa upealla yksilösuorituksella.

Bostonin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekko lipui keskialueelle, jossa Brad Marchand ei kuitenkaan saanut sitä haltuun. Kapanen haistoi välittömästi tilanteen ja syöksyi ohi Marchandin kohti kiekkoa ja tyhjää Bruinsin päätyä.

Marchand pysyi hetken nuoren suomaalisen kintereillä, mutta muutamalla potkulla Kapanen onnistui ohittamaan Marchandin, ja hetken kuluttua hän olikin jo yksin kasvokkain Bruins-vahti Tuukka Raskin kanssa.

Alivoimalla huikeaan läpiajoon päässyt Kapanen ei tällä kertaa erehtynyt, vaan livutti kiekon upealla tavalla ohi Raskin ja toi Toronton ottelussa 3-4 johtoon alivoimalla. Tuon maalin myötä Kapasesta tuli NHL-historian nuorin alivoimamaalin tehnyt pelaaja ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa pudotuspeleissä.

Aiemmin ennätys oli Kris Draperin hallussa vuodelta 1994.

Boston ratkaisi kolmannessa erässä

Kapasen unelmamaali oli kuitenkin lyhyt lohtu, sillä kolmannessa erässä Boston iski isompaa vaihdetta silmään ja Toronto jäi katsojan paikalle.

Bruisin suurin sankari oli tulokashyökkääjä Jake DeBrusk, joka iski kaksi maalia. Toinen maaleista oli kolmannen erän voittomaali, joka meni tosin kyllä myös hieman Leafs-vahti Frederik Andersenin piikkiin.

Leo Komarov ei pelannut Toronton riveissä ottelussa.