Kärpät jättänyt suomalaishyökkääjä avoimena – Kaipasi siirtoa isompiin ympyröihin jo vuosi sitten

Suomen mestaruuden voittaneen Oulun Kärppien riveissä kävi melkoinen kato alku kesästä, kun monet joukkueen tähdistä päättivät jatkaa matkaansa muualle.

Yksi heistä oli Julius Junttila, joka siirtyy nyt ensimmäistä kertaa KHL:n puolelle.

 

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Kärpissä hurjia tehoja takonut hyökkääjä Julius Junttila otti voitetun mestaruuden jälkeen seuraavan askeleen urallaan ja solmi sopimuksen KHL:ssä pelaavan Sibir Novosibirskin kanssa.

Sopimus julkistettiin jo aiemmin kesällä, mutta pistenikkarilla on edessään melkoinen muutos, kun maisemat vaihtuvat Oulusta Venäjälle ensimmäistä kertaa uran aikana.

Liigassa jopa dominoinut hyökkääjä kuitenkin tiedosti itse, että nyt olisi jo viimeistään aika siirtyä isompiin ympyröihin.

– Halusin mennä KHL:ään jo vuosi sitten, mutta tajusin, että minun täytyy ennen sitä saada hyvä kausi alle, Junttila kertoi venäläissivusto Championat.ru:lle.

– KHL on korkeatasoisempi kuin Liiga. Ennen Sibiriin lähtöä keskustelin Joonas Kemppaisen kanssa, joka kertoi minulle kaupungista ja sen faneista pelkästään hyviä asioita, hyökkääjä jatkaa ylistäen uutta kotikaupunkiaan.

Kärpissä vietetty viimeinen kausi oli Junttilan osalta tosiaankin onnistunut, joten suunnitelma meni ainakin nappiin. Runkosarjassa Junttila takoi Kärpissä 53 otteluun jäätävät tehot 13+39=52 ja jatkoi pistetehtailua vielä pudotuspeleissä iskien 18 ottelussa tehot 8+6=14.

Odotettavissa onkin, että nyt suomalaishyökkääjä yrittää toden teolla murtautua Sibirissä sisään tekemään kovaa tulosta myös KHL:ssä.

Mainos: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Lue lisää:

Liiga-seuralta yllättäviä uutisia: 27-vuotiaan suomalaishyökkääjän ura tuli päätökseen

Varmasti oikea ratkaisu Junttilan osalta, että lähti nyt kokeilemaan myös muita sarjoja Liigan lisäksi. Laita peukkua, jos uskot miehen pystyvän lyömään läpi myös KHL:ssä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);