Hurjaa palkankorotusta odottava Patrik Laine esitti erittäin kovan tavoitteen seuraavalle NHL-kaudelle

Suomalaishyökkääjä Patrik Laine on lyhyessä ajassa lyönyt itsensä läpi maalintekijöiden eliittiin maailman kovimmassa kiekkoliigassa NHL:ssä.

20-vuotias suomalaistähti on parhaillaan harjoittelemassa Suomessa ja kertoi kuulumisiaan Aamulehdelle Tampereella.

20-vuotias Patrik Laine on varmasti yksi tämän hetken kirkkaimpia suomalaisia jääkiekkotähtiä maailmalla. Winnipeg Jetsin laitahyökkääjä on tehnyt kovaa tulosta ja takoi viime kaudella tiskiin 82 ottelussa 44 maalia, joilla irtosi koko NHL:n maalipörssin toinen sija.

Tulokaskaudellaan 2016-2017 mies iski 73 otteluun tehot 36+28=64 ja toisella kaudellaan hän paransi vielä tästä tehoilla 44+26=70.

Jetsin kausi päättyi kuitenkin ikävästi pudotuspeleissä, kun vastaan luisteli konferenssifinaaliessa Nashville Predators, joka pudotti kanadalaiset jatkosta. Seuraavalle kaudelle tavoitteet ovat kuitenkin korkealle – ainakin Laineen pään sisällä.

Suomessa parhaillaan Tapparan kanssa harjoitteleva kiekkotähti avasi tilannetta Aamulehdelle ja kertoi, että seuraavan vuonna tarkoituksena olisi mennä päätyyn asti.

– Kyllä sitä kannua olisi mukava nostaa. Viime kaudella oli mahdollisuudet, muttei riittänyt ihan loppuun asti. Nyt on vähän enemmän kokemusta ja kypsyyttä joukkueessa, joten niin en mä näe mitään syytä, miksei vaikka tänä vuonna, nuori supertähti pohti lehden haastattelussa.

Luvassa hurja palkankorotus

Laine on ollut paljon otsikoissa viime viikkoina myös sen takia, että miehen tulokassopimuksesta on käynnistymässä nyt viimeinen vuosi. Tämä tarkoittaa sitä, että seura voisi halutessaan jo nyt rustata uuden sopimuksen suomalaistähtensä kanssa, mutta kummallakaan osapuolella ei vielä tunnu olevan liian kova kiire asian kanssa.

Laine on itse todennut, ettei halua kiirehtiä asian kanssa, mutta hänellä ei myöskään olisi mitään sitä vastaan vaikka sopimus saataisiinkin jo aiemmin kasaan. Pääasiana mies on maininnut sen, että haluaisi jatkaa edelleen Winnipegin riviessä.

Vaikka sopimuksesta ei vielä tietoja olekaan, niin varmaa on kuitenkin se, että Laineelle on luvassa jäätävän suuruinen palkankorotus nykyiseen tulokassopimukseen verrattuna. Tällä hetkellä Laineen palkka on paerilla 925 000 dollaria, mutta bonukset ovat nostattaneet sen viime kaudella esimerkiksi 3,58 miljoonaan.

Jos suomalaistähti jatkaa samaa tahtia kuin viime kaudella, ei hänellä pitäisi olla mitään ongelmaa saada esimerkiksi lähemmäs 10 miljoonan dollarin arvoista vuosipalkkaa. Varmaksi luvut asettuvat kuitenkin vasta sitten, kun osapuolet istuvat pöydän ääreen. Korotusta liksaan on ainakin luvassa – ja roimasti.

Lue lisää:

NHL:n parhaaat laitahyökkääjät listattiin – Kaksi suomalaishyökkääjää mukana top20 -listalla!

Tavoitteita on aina hyvä olla ja toivotaan, että Laine vielä pääsisi tuota himoittua pystiä nostamaan! Jaa tätä artikkelia, jos sinä uskot Winnipegin pystyvän siihen jo ensi kaudella! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);