Historian parhaat eurooppalaishyökkääjät listattiin – kaksi suomalaistähteä aivan kärjen tuntumassa

Arvostettu The Hockey News -sivusto julkaisi hiljattain listan kaikkien aikojen parhaista eurooppalaisista hyökkääjistä, jotka ovat pelanneet urallaan NHL:ssä.

Lista on komeaa luettavaa suomalaisittain, sillä täysin itseoikeutetusti kaksi varsin tuttua nimeä ovat mukana kärkikahinoissa.

Kanadalaismedian suorittama listaus kautta aikain kovimmista 10 eurooppalaisesta hyökkääjästä NHL:ssä on komeaa luettavaa. Listalta löytyy sellaisia nimiä, jotka jokainen itseään kunnioittava jääkiekkofani varmasti pystyy tunnistamaan.

Suomalaisittain erityisen hienoa on kuitenkin se, että mukaan top10 on mahtunut jopa kaksi suomalaista kiekkotähteä: Teemu Selänne sekä Jari Kurri.

Ykkösenä listalla on itseoikeutetusti ikinuori Jaromir Jagr, joka jatkaa edelleen tehojen mättämistä kotimaassaan, mutta hyvin nopeasti hänen peräänsä onkin suomalaisille varsin tuttu nimi.

Selänne on listattu kaikkien aikojen mittarilla 2. sijalle. Sivusto hehkuttaa, että Finnish Flash on yhtä rakastettu ikoni niin kotimaassaan Suomessa kuin Pohjois-Amerikassakin.

– Yhtenä kaikkien aikojen parhaista Selänne pelasi peliä hyvin ja rehellisesti, perustelut jatkuvat.

Kuva: All Over Press / Imago Sport

Vaikka Selänteen 684 maalia eivät aivan riitäkään top10 kaikkien aikojen maalintekijöihin (jää sijalle 11.), niin kyse on kunnioitettavasta lukumäärästä.

– Teki välittömästi vaikutuksen ampuessaan 76 maalia tulokaskaudellaan voittaen Calder Memorial Trophyn. Selänteen uran huipentuma nähtiin vuonna 2007, kun hän vihdoin voitti Stanley Cupin, sivustolla ylistetään.

Jari Kurria sivusto hehkuttaa ”alkuperäisenä Finnish Flashina”, joka voitti hurjat viisi Stanley Cupia Edmonton Oilersin riveissä yhdessä Wayne Gretzkyn kanssa.

06 April 2016: Former Edmonton Oiler Jari Kurri #17 enters the final ceremony celebrations closing out the final game at Rexall Place. The Farewell Rexall ceremony took place after the Vancouver Canucks game versus the Edmonton Oilers at the last ever NHL hockey game at Rexall Place in Edmonton, Alberta. (Photo by Curtis Comeau/Icon Sportswire)

Näillä meriiteillä Kurrille irtosi listalta 5. sija. Kiekkoraamattu muistuttaa myös siitä, että Gretzkyn aikakauden jälkeen Kurri iski yhä 156 pelissä Oilers-paidassa 195 pistettä tehden urallaan yli 600 maalia.

Muiden meriittien lisäksi Kurri valittiin viidesti NHL:n tähdistöön, hän voitti kerran maalikuninkuuden sekä Lady Bing -palkinnon. Molemmat suomalaislegendat ovat myös nostettu Hockey Hall Of Fameen.

Koko lista

Nykyisistä pelaajista listalta ei löydy monia, mutta ei liene yllättävää, että Aleksandr Ovetshkin ja Jevgeni Malkin ovat juuri ne kaksi nimeä, jotka The Hockey News on nostanut mukaan.

Suomalaisittain ylpeyttä voi hakea myös siitä, että Kurri ja Selänne ovat listauksessa huomattavasti korkeammalla kuin esimerkiksi rakkaan länsinaapurimme suurimmat kiekkotähdet.

  1. Jaromir Jagr
  2. Teemu Selänne
  3. Stan Mikita
  4. Peter Statsny
  5. Jari Kurri
  6. Aleksandr Ovetshkin
  7. Peter Forsberg
  8. Sergei Fedorov
  9. Mats Sundin
  10. Jevgeni Malkin

Komea listaus! Mitä mieltä sinä olet suomalaisten sijoituksista? Entä kenet sinä olisit nostanut listalle – Kerro mielipiteesi kommenttikentässä!