HIFK:n ruotsalaishyökkääjä teki Liigahistoriaa uskomattomassa nousussa Jypiä vastaan

Jyp ja HIFK kohtasivat pudotuspelisarjan viidennessä ottelussa keskiviikkona Jyväskylässä. Sarja oli kääntynyt juuri tasan, kun HIFK kampesi aiemmin tiukassa sarjassa voiton kotihallissaan Helsingissä.

Viides ottelu alkoi todellisella rähinällä, kun JYP nousi kymmenen minuutin pelin jälkeen jo 5-0 johtoon.

Ottelu kääntyi kuitenkin päälaelleen ja lopulta HIFK kairasi itselleen voiton jatkoajalla maalein 6-7.

Jyväskylässä nähtiin keskiviikkoiltana harvinaislaatuinen pudotuspeliottelu, kun Jyp kohtasi Helsingin IFK:n sarjan viidennessä ottelussa.

Ennen peliä tilanne oli ottelusarjassa tasan voittojen suhteen ja jokainen ottelu oli ollut hyvin tiukka. Hippoksella tunnelma oli kuitenkin ensimmäisistä minuuteista lähtien toisenlainen, kun Jyp pamautti itsensä jo ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen 5-0 johtoon.

Monet kuvittelivat pelin olevan jo varmasti taputeltu tässä kohtaa, mutta tämä pudotuspeliottelu oli vasta alussa ja se tarjosi varmasti yhden kauden viihdyttävimmistä otteluista sitä seuranneille faneille.

Pelin puolivälissä tilanne oli muuttunut jo 6-2:een, mutta moni ei vieläkään olisi uskonut, että HIFK voisi nousta tästä suosta enää takaisin Jypin rinnalle.

Ottelun ehdoton isäntä oli helsinkiläisten ruotsalaishyökkääjä Patrik Carlson, joka takoi otteluun järisyttävät tehot 4+1, kun HIFK rynnisti lopulta tasoihin varsinaisella peliajalla ja vielä voittoon jatkoajan ensimmäisellä minuutilla.

Carlson vastasi myös HIFK:n voittomaalista jatkoajalla.

Toisti 18 vuoden takaisen tempun

Kyse oli historiallisesta hetkestä myös Liigan osalta, sillä viimeksi pudotuspeleissä on tehty 4 maalia yhden pelaajan toimesta samassa ottelussa vuonna 2000, kun TPS:n Kimmo Rantanen kairasi joukkueelleen voiton Ilveksestä.

Yhden ottelun maaliennätys pudotuspeleissä on Jere Lehtisen nimissä, joka iski TPS:n paidassa HIFK:ta vastaan 5 maalia vuonna 1994.

Ottelun maalit voit katsoa alla olevalta videolta:

Olipahan melkoista tykitystä! Miten uskot ottelusarjan kääntyvän HIFK:n kammettua uskomaton vierasvoitto Jyväskylästä? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);