HIFK:n kokoonpanossa yllättävä muutos illan pronssipelissä: Nähdäänkö NHL-vahti jäällä viimeistä kertaa?

Helsingin IFK kohtaa perjantaina Liigan pronssiottelussa Turussa TPS:n.

Päivän julkaistut kokoonapanot pitivät kuitenkin sisällään yllätyksen, joka saa varmasti monet hieraisemaan silmiään.

HIFK:n toisena maalivahtina toimii ottelussa koko kevään penkillä istunut NHL-tähti Niklas Bäckström.

Kokeneen NHL-maalivahti Niklas Bäckströmin ja HIFK:n välit nousivat tapetille alkuvuodesta, kun Bäckström tylytti seuraa mediassa ihmetellen, miksei saa peliaikaa.

HIFK:n kokenut kolmosveskari on myös seuran osaomistaja, mutta peliaikaa ei ole kaudella juurikaan herunut, sillä ykköstorjujana helsinkiläisillä on ollut Atte Engren sekä Kevin Lankinen.

Bäckström on viimeksi pelannut ottelun joulukuussa 2017. Kiistan jälkeen Bäckström jätettiin joukkueharjoitusten ulkopuolelle, mutta mies on treenannut yksin läpi kauden.

Nyt tuohon kaikkeen tulee kuitenkin muutos, kun HIFK ilmoitti Bäckströmin olevan pelaavassa kokoonpanossa illan ottelussa, jossa helsinkiläiset taistelevat pronssimitalista TPS:ää vastaan.

Bäckström on listattu ottelussa kakkosmaalivahdiksi, mutta on hyvin todennäköistä, että mies tullaan näkemään myös tositoimissa illan aikana.

Monien lähteiden mukaan kyseessä saattaa olla 40-vuotiaan konkarivahdin viimeinen kausi.

HIFK:sta maailmankartalle ponnistanut Bäckström pelasi urallaan yli 10 vuoden ajan NHL:ssä, jossa hän oli pitkään Minnesota Wildin ykkösmaalivahti.

Viimeksi mies on pelannut kuitenkin yli 40 ottelua kaudella 2012-2013.

Sen jälkeen hän on saanut tyytyä kakkosvahdin rooliin niin NHL:ssä Wildin ja Calgary Flamesin riveissä, kuin myös kotoisessa liigassa.

Mukavaa nähdä Bäckström jälleen jäällä! Uskotko, että mies jatkaa vielä uraansa, vai oliko tämä tässä? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);