Helsingin IFK:lta uusi aluevaltaus: Perustaa oman naisten jääkiekkojoukkueen ja tavoittelee liigapaikkaa

Helsingin IFK kertoi torstaina julkaisemassaan tiedotteessa, että seura perustaa naisten jääkiekkojoukkueen.

Joukkueen tavoitteena on edistää naisten kiekkoilua ja rakentaa vahva polku nuorille naisille aina juniorijoukkueista edustustasolle saakka.

Helsingin IFK julkaisi torstaina mielenkiintoisen tiedon, kun seura paljasti perustavansa naisten jääkiekkojoukkueen.

Naisten jääkiekko on ollut tapetilla Suomessa usein viimeisen vuoden aikana, sillä kiekkomaailmassa tasa-arvo ei ole asia, joka pätisi kovin vahvasti. Naiskiekkoilijoiden olot Suomessa ovat huomattavasti heikommat niin seuroissa kuin maajoukkueessakin.

HIFK kertoo tiedotteessa, että naisten edustusjoukkueen päävalmentajaksi astelee Saara Niemi, joka on entinen Naisleijonien huippupelaaja.

Niemi on edustanut Suomea kahdesti olympialaisissa ja viidesti MM-kisoissa. Ennen HIFK-pestiä hän on toiminut Jääkiekkoliitossa taitovalmentajana sekä kuluneella kaudella Kunlun Red Starin valmentajana CWHL-liigassa.

HIFK:n naisten joukkue pelaa ensikaudella naisten Mestiksessä ja seura kertoo pelaajien valintaprosessin olevan käynnissä.

– Helsingin IFK:n tahtotila lähteä mukaan kehittämään nais- ja tyttökiekkoa on todella merkittävä askel kohti ammattimaisempaa toimintaympäristöä, mikä kehittää niin naisten huippukiekkoa, tyttökiekkoilua kuin lajin näkyvyyttä koko suomalaisessa urheilukentässä, Niemi kertoo tiedotteessa.

Tällä hetkellä joukkueen runko koostuu pitkälti yhteistyöseura Red Wingsin kasvateista.

– Helsinki on ollut nais- ja tyttökiekkoilun musta aukko Suomessa. Myös IFK on laiminlyönyt omaa velvollisuuttaan naisten kiekkoilun kehittämisessä, mutta nyt siihen tulee muutos, kommentoi Oy HIFK-Hockey Ab:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen.

Seuraavan kauden päätteeksi edustusjoukkueen on tavoitteena nousta Naisten Liigaan.

Hienoja uutisia HIFK:n toimistolta! Laita peukkua, jos sinunkin mielestäsi jääkiekko kuuluu kaikille! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);