Harhautus, joka sementoi Peter Forsbergin nimen jääkiekkolegendojen joukkoon

Nykypäivänä on mahdotonta löytää ihmistä, joka seuraa jääkiekkoa, eikä tietäisi kuka on Peter Forsberg.

Länsinaapurimme maineikas hyökkääjä tunnetaan vuosistaan NHL:ssä, sekä urotöistään Tre Kronorin paidassa olympialaisissa sekä MM-kisoissa.

Yksi legendaarisimmista perinnöistä Fopan jäljiltä on kuitenkin hänen tunnetuksi tekemänsä rangaistuslaukausmaali, jonka tyyliä vielä tänäkin päivänä useat kiekkoilijat ympäri maailman matkivat.

Peter Forsbergilta tämä ilmiömäinen maali nähtiin vuoden 1994 talviolympialaisten finaalissa Lillehammerissa, jossa kohtasivat Ruotsi ja Kanada.

Tiukka ottelu eteni lopulta rankkareille asti ja siitä vielä äkkikuolemakierrokselle.

Ratkaisijan viitta nuorelle sankarille

20-vuotias Foppa luisteli itsevarmana vuorollaan jäälle ja teki suorituksen, joka on tähän päivään saakka yksi legendaarisimmista harhautuksista jääkiekon historiassa.

Forsbergin uskomaton ujutus jäi lopulta voittomaaliksi, kun Kanadan 19-vuotias lupaus Paul Kariya ei onnistunut ohittamaan Ruotsin maalia vartioinutta Tommy Saloa.

Foppa pelasi lopulta 13 kautta NHL:ssä voittaen kaksi Stanley Cup-mestaruutta Colorado Avalanchen paidassa vuosina 1996 ja 2001.

Hän on myös niin kutsutun kolmen kullan jäsen, eli hän on voittanut maailmanmestaruuden, olympiakullan sekä Stanley Cupin.

Katso video ikimuistoisesta rangaistuslaukauksesta tästä: