Gretzky paljastaa: Tästä syystä Jari Kurri oli yksi hänen uransa tärkeimmistä joukkuetovereista

Kenelläkään ei varmasti ole epäilystäkään siitä, että Wayne Gretzky on yksi kaikkien aikojen jääkiekkoilijoista.

The Great One, tai ”99”, teki niin vakuuttavaa jälkeä ammattilaisurallaan, ettei kukaan ole kyennyt hänen jälkeensä vastaaviin suorituksiin. Tietysti nykykiekkoon verratessa peli on muuttunut, mutta se ei himmennä lainkaan Gretzkyn saavutusten arvoa.

Suomalaisittain hienoa on kuitenkin se, että Gretzkyn laiturina toimi pitkään oma legendamme Jari Kurri, jonka painoarvoa Gretzkyn pisteiden ja tehojen osalla ei voi aliarvioida.

Sportsnetin haastattelussa Gretzky kertoi, että hänellä oli koko uransa aikana monia upeita joukkue- ja ketjutovereita, mutta yksi heistä oli ylitse muiden.

Gretzkyn mukaan hänen ja Jari Kurrin välinen yhteys oli jotain aivan käsittämätöntä, eikä siihen vaadittu edes sanoja.

Ja hyvä niin, sillä nuorena miehenä Pohjois-Amerikkaan suunnannut Kurri ei olisi kovin montaa sanaa englanniksi osannutkaan Gretzkylle vastata.

The Great One on itse maininnut elämäkerrassaan, että hänellä oli uransa aikana paljon loistavia ketjutovereita, mutta Kurri oli heistä kaikkein tärkein.

”Olimme molemmat erittäin epäitsekkäitä, mutta samalla puskimme toisiamme jatkuvasti eteenpäin jokaisessa vaihdossa”, Gretzky kertoi Sportsnetin haastattelussa.

Kurrin saavuttua Edmontoniin he eivät edes pelanneet ensimmäiseen neljään kuukauteen samassa ketjussa. Kurri opetteli Pohjois-Amerikan tavoille Matti Hagmanin rinnalla, eikä puhunut sanaakaan englantia.

”Sitten yllättäen kauden puolessa välissä Glen Sather (Edmontonin valmentaja) laittoi meidät rinnakkain ja välillämme oli täysin maaginen kemia alusta alkaen.”

Vaikka Kurri ei puhunut englantia, ei se haitannut pelin kulkua. Molemmat kaksikosta olivat välittömästi samalla aaltopituudella ja katsoivat peliä aina samalla tavalla. He osasivat arvioida tarkasti, minne toinen oli menossa, tai minne syöttö kannatti laittaa.

https://www.youtube.com/watch?v=S6WOzWO9v2A

”Ystäväni Mike Burnet sanoi aina, että teillä ei ollut yhteistä puhekieltä, mutta teillä oli yhteinen kieli jääkiekossa. Se on maailmanlaajuinen kieli”, Gretzky hymyilee.

Haastattelun lopussa The Great One antaa vielä upeimman mahdollisen kehun Kurrille.

”Hän on ilman epäilystäkään yksi koko urani ja elämäni tärkeimmistä pelaajista, joka auttoi minua saavuttamaan ja onnistumaan kaikissa urani merkkipaaluissa.”

Katso haastattelu tästä:

[arve url=”http://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/99-stories-gretzky-gretzky-kurri-connection/” /]

Tykkää, jos mielestäsi Jari Kurri on todellinen kiekkolegenda! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);