Edmonton Oilersin valmentajalta suoraa puhetta Jesse Puljujärvestä: ”Luulimme, että hän on valmis”

Suomalaislupaus Jesse Puljujärvi valmistautuu parhaillaan jo kolmanteen kauteensa Pohjois-Amerikan puolella.

Ikäluokkansa lupaavimpiin pelaajiin kuuluva isokokoinen hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut tekemään yhtä näyttävää sisääntuloa taalajäille, kuin muut samassa varauksessa tulleet suomalaiset.

Nyt Edmonton Oilersin NHL-valmentaja on viimein raottanut sanaista arkkuaan Puljujärven tilanteeseen liittyen.

 

20-vuotias Jesse Puljujärvi varattiin kesän 2016 NHL-varaustilaisuudessa ensimmäisen kierroksen 4. vuorolla Edmonton Oilersiin suurin odotuksin. Taustalla oli kausi Kärpissä Liigassa ja hienosti menneet nuorten MM-kisat, jossa Puljujärvi oli yhdessä Patrik Laineen ja Sebastian Ahon kanssa dominoinut kenttää mielin määrin.

Haasteet iskivät kuitenkin vasten kasvoja heti NHL:n puolella, eikä tulosta tullut samaan tahtiin, kuin vaikkapa huippuluokan maalitykiksi muutamassa vuodessa kypsyneeltä Patrik Laineelta.

Monet alkoivat jo epäillä, onko Puljujärvi kuitenkin ollut huono varaus Edmontonille, joka iloitsi siitä, että sitä ennen varannut Columbus Blue Jackets yllättäen jättikin Puljujärven huutamatta ja suomalaisjärkäle tipahti albertalaisten laariin.

Ensimmäisellä kaudella Puljujärvi pelasi 28 NHL-ottelua ja iski niissä tehot 1+7=8. Loppukausi sujuikin sitten Bakersfield Condorsin riveissä farmiliiga AHL:ssä. Viime kaudella Puljujärvi pääsi haistelemaan NHL:n puolelle jo 65 ottelun verran, mutta tehot jäivät yhä laihoiksi, kun pisteitä kertyi yhteensä 12+8=20. AHL.ssä mies pelasi viime kaudella 10 ottelua tehoin 1+4=5.

Valmentaja myöntää tilanteen

Edmonton Oilersin valmentaja Todd McLellan kommentoi Edmonton Journal -lehdelle, että Puljujärvellä on ollut takanaan nyt vaikea kausi. Nuoren suomalaispelaajan nimi on noussut pitkin kesää ja kevättä esiin, kun Edmontonissa on puhuttu siitä, kenet seuran pitäisi kaupata.

Vaikeuksista huolimatta McLellanilla riittää luottoa suomalaisjärkäleeseen, joka on kuitenkin vielä vasta 20-vuotias.

–Se oli merkki siitä, että hän on edelleen nuori pelaaja. Olemme patistaneet häntä eteenpäin alusta alkaen, sillä luulimme, että hän on valmis siihen, McLellan totesi lehdelle.

Valmentajan mukaan seurajohdolta unohtui välillä kookkaan ja kaukalon ulkopuolella kypsästi käyttäytyvän suomalaislaiturin kohdalla se, että kyse on todella vasta 20-vuotiaasta nuoresta miehestä. McLellan myöntää lehdelle avoimesti olevansa hieman pettynyt Puljujärven tilanteeseen, mutta luottamustaan hän ei ole vielä menettänyt.

– Minä uskon, että meillä on edelleen käsissämme hiomaton timantti.

– Hänen pitää oppia vain olemaan tasaisempi ja tuottelias pelaaja. Sen hän tulee tekemään vain ajan kanssa, McLellan lopettaa.

Lue lisää:

Se on siinä: 20 kautta ja yli 1500 NHL-ottelua pelannut tähtihyökkääjä lopettaa uransa

Asiallista puhetta päävalmentajalta. On pakko koittaa muistaa, että kyse on vielä nuoresta kaverista, joka tulee kypsymään. Laita peukkua, jos sinäkin uskot, että Puljujärvi tulee vielä lyömään itsensä läpi NHL:n puolella! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);