Se on siinä: 20 kautta ja yli 1500 NHL-ottelua pelannut tähtihyökkääjä lopettaa uransa

NHL-maailma sai keskiviikkoiltana ikäviä uutisia, kun yksi legendaarisista yhä aktiivisista pelaajista ilmoitti aikovansa lopettaa uransa.

Asia kävi ilmi Calgary Flamesin julkaisemasta tiedotteesta, jonka mukaan joukkueen entinen supertähti ja kapteeni Jarome Iginla lyö hokkarit naulaan.

41-vuotias Jarome Iginla on todellinen teräsmies nykyisessä NHL:ssä, sillä mies on pelannut taalaliigassa aina vuodesta 1996 lähtien.

Pitkän uransa aikana tehohyökkääjä pelasi yhteensä 1554 runkosarjaottelua ja iski niissä komeat 625+675=1300 tehopistettä.

Palkintokaapista mieheltä löytyy kaksi NHL:n maalipörssin voittoa ja yksi koko sarjan pistepörssin voitto. Henkilökohtaisten meriittien lisäksi kaappia kartuttaa myös kaksi olympiakultaaa Kanadan paidassa sekä yksi World Cupin kultamitali. Menestystä tuli myös MM-tasolla, josta todisteena on yksi miesten ja yksi alle 20-vuotiaiden MM-kulta.

Stanley Cup lipui otteesta

Periaatteessa siis ainoa kaapista puuttumaan jäänyt pysti oli Stanley Cup, jota Iginla ei kovasta yrityksestä huolimatta koskaan päässyt nostamaan. Mies edusti Calgary Flamesia yhteensä 16 kauden ajan ja vieraili uransa loppuvuosina myös Pittsburghissa, Bostonissa, Coloradossa sekä Los Angelesissa.

Lähimmäs himoittua Stanley Cupia hyökkääjä pääsi Flamesin-paidassa vuonna 2004, kun Tampa Bay Lightning lopulta riisti voiton joukkueen käsistä finaalisarjassa. Viime kaudella hyökkääjä ei pelannut ainuttakaan ottelua, sillä hän kärsi ikävästä loukkaantumisesta, josta parantuminen kesti odotettua kauemmin.

Pitkän ura ja kovien tehojensa johdosta Iginla on todellinen seuraikoni ja legenda Calgaryssä, jossa miehen lopettamistilaisuus järjestetään virallisesti 30. heinäkuuta.

Lue lisää:

Huvittava kuvakokoelma leviää maailmalla – Tältä Patrik Laine olisi näyttänyt 70-luvun pelaajakortissa

Iginlan uran numeroille ei voi kuin nostaa hattua. Toivotetaan kaikki pelkkää hyvää miehen jatkoon! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);