Barkov viimeisteli harjoituskauden upeimman osuman – pysyi nöyränä: ”Kuka tahansa olisi tehnyt”

Aleksandr Barkov valittiin ennen virallista kauden alkua Florida Panthersin NHL-seuran uudeksi kapteeniksi.

Taitava suomalaishyökkääjä on jo pitkään ollut joukkueensa parhaimmistoa, niinpä ratkaisu ei ollut monille miestä seuranneille yllättävä.

Harjoitusotteluiden perusteella Barkovilta tullaan näkemään loistavia otteita myös tulevalla NHL-kaudella.

Kuva: Twitter / Florida Panthers

23-vuotias Aleksandr Barkov kantoi ylpeänä kapteenin viittaa, kun Florida Panthers kaatoi paikalliskamppailussa Tampa Bay Lightningin maalein 3-2.

Hienoja otteita läpi pelin väläytellyt suomalaistaituri päätti kiittää kerralla kunniasta nousta kapteeniksi ja iski upeasta ketjutoverinsa esityöstä ottelun sinetöineen 3-2 voittomaalin kolmannen erän lopulla.

Ilmiömäinen maali

Voittomaali olisi jo itsessään hieno saavutus ottelussa, mutta tapa jolla Barkov ja ketjutoveri Jevgeni Dadonov kyseisen maalin juonivat, oli suoraan kuin valmentajan pelikirjasta.

Taiturimainen venäläishyökkääjä ohitti kevyesti Tampan puolustuksen pienellä loikalla ja iski sen jälkeen todellisen namusyötön takatolpalle liukuneen Barkovin lapaan. Floridan kapteenille jäi tilanteessa vain helppo tehtävä lyödä limppu suoraan tyhjään maaliin.

Tilanteessa seisovin jaloin yllätetyt Tampa Bayn puolustajat eivät voineet kuin katsella ihaillen venäläis-suomalaisen kaksikon yhteispeliä, joka sujui kuin rasvattu.

Itsevarma päätös puoliajalla

Panthersin voittoon päättynyt ottelu valoi myös uskoa joukkueeseen kokonaisuudessaan, sillä vielä kolmanteen erään lähdettäessä pantterit olivat ottelussa tappiolla maalein 0-2.

Harjoituspelin viimeisessä erässä nähtiin kuitenkin todelliset maalijuhlat, jotka huipentuivat Barkovin ja Dadonovin viimeistelemään 3-2 voitto-osumaan.

– Päätimme ennen viimeistä erää, että nyt pelataan toisillemme. Päätimme samalla, että haluamme viettää enemmän aikaa heidän hyökkäyspäässään, Barkov sanaili medialle hymyissä suin ottelun jälkeen.

Kun miestä pyydettiin kertomaan tuosta viimeisestä ratkaisumaalista, Barkov oli totuttuun tapaan nöyrä ja jakoi kaiken kunnian ketjutovereilleen.

– Se oli kaikki hänen (Dadonov) tekosia. Petrov pelasi todella hyvin keskialueella ja pääsi nousemaan. Bjugstadin syöttö hänelle oli hieno. Kaikki loppu oli yksin omaan Dadyn (Dadonov) tekosia ja hän vain antoi sen minulle ja minulla oli tyhjä maali.

– Uskon, että kuka tahansa katsomossa olleista olisi iskenyt maalin siitä.

Lue lisää:

Puljujärveltä jälleen maaginen ilta – Kaksi upeaa osumaa saivat Connor McDavidin ylistämään laituria

On se vaan kova! Tällaista yhteistyötä toivottavasti saadaan nähdä vielä varsinaisenkin kauden aikana! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);