Asiantuntija ylistää Jukka Jalosta olympiakullan myötä: ”Jos minulla olisi NHL-seura…”

Leijonat sensaatiomaiseen olympiakultaan valmentaneelle päävalmentaja Jukka Jaloselle sataa nyt ylistystä ympäri maailman.

Olympiakulta kruunasi Jalosen komean meriittilistan, jolta löytyy jo muun muassa useampi maailmanmestaruus.

Suomi teki historiaa sunnuntaina Pekingin talviolympialaisissa kaatamalla jääkiekon finaalissa Venäjän maalein 2-1.

Lue myös: LEIJONILLE OLYMPIAKULTAA! Suomi kaatoi Venäjän historiallisessa finaalissa

Kyse oli Suomen historian ensimmäisestä olympiakultamitalista jääkiekossa. Viimeksi yhtä lähelle on päästy Torinon olympialaisissa vuonna 2006, mutta silloin kaulaan jäivät hopeiset mitalit.

Sensaatiomainen olympiavoitto villitsi nopeasti koko Suomen, mutta pelaajien lisäksi myös Leijonien valmennusryhmälle sataa ylistystä ympäri maailman.

Kuva: All Over Press

”Jos minulla olisi keskikastin NHL-seura…”

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sai olympiakullasta komean kruunun uralleen valmentajana, johon kuului jo ennestään kaksi aikuisten maailmanmestaruutta, MM-hopeaa, MM-pronssia, olympiapronssia sekä U20 MM-kulta ja Suomen mestaruus.

Jalosta on puheissa viety jo aiempina vuosina kohti Pohjois-Amerikkaa ja NHL:ää, jota pidetään koko kiekkomaailman ylimpänä paikkana valmentajien sekä pelaajien suhteen.

Kuva: All Over Press

Eurooppalaisten sarjaseurojen yhdistyksen toiminnanjohtaja Szymon Szemberg nosti heti kullan varmistumisen jälkeen asian uudestaan esille pikaviestipalvelu Twitterissä.

– Jos minulla olisi keskikastin NHL-seura, jolta uupuu taitoa, mutta löytyy tahtoa olisin idiootti ellen palkkaisi Jukka Jalosta, Szemberg linjasi.

Viesti nosti paljon keskustelua Twitterissä ja lopulta muun muassa urheilukanava TSN:n selostaja Gord Miller toi esiin oman mielipiteensä asiasta näin:

– Jalonen on kyllä loistava valmentaja. Hän on johdattanut Suomen maajoukkueen kultiin nuorten kisoissa, MM-kisoissa ja nyt olympialaisissa. Kysymysmerkkejä ovat kuitenkin hänen kokemuksensa (ei ole koskaan valmentanut Pohjois-Amerikassa), ikä (hän on liki 60) sekä kielitaito (hänen englantinsa ei ole kovin hyvää).