Aleksander Barkovin uran jäätävin rangaistuslaukaus – maalivahdilla ei ollut näihin veiveihin mitään vastausta

Aleksander Barkovia on jo pitkään pidetty yhtenä parhaista suomalaisista kiekkoilijoista, jotka pelaavat tällä hetkellä NHL:ssä.

Nuorena miehenä välittömästi vastuulliseen rooliin päässyt sentteri ei ole pitänyt itsestään suurta meteliä, mutta hänen tekonsa ovat puhuneet aina puolestaan.

Aleksander Barkov hurmasi koko suomen kiekkokansan noustuaan Tapparan juniorijoukkueesta Liiga-seuran mukaan kaudella 2011-2012. Seuraavalla kaudella nuorukainen teki todellisen läpimurtonsa, kun hän iski kirvesrintojen paidassa jo 53 peliin tehot 21+27=48.

Pikkuleijonissa sekä Liigassa dominoinnin jälkeen edessä oli kuitenkin matka NHL:ään, jossa Florida Panthers oli varannut suomalaisen ensimmäisellä kierroksella 2. pelaajana kesällä 2013.

Pelatessaan ensimmäisen ottelunsa Barkov oli nuorin NHL.ssä pelannut suomalainen ikinä, sillä lokakuisessa ottelussa Dallas Starsia vastaan nuorukainen oli vasta 18 vuoden ja 31 päivän ikäinen.

Puntit eivät kuitenkaan viileällä pelimiehellä tutisseet, vaan hän kiskaisi heti ensimmäisessä ottelussaan maalin tasoittaen pelin 2-2:een.

Kaikki tuosta eteenpäin on meille kiekkofaneille tuttua lähihistoriaa, jossa nuori suomalaishyökkääjä on vuosi toisensa jälkeen vain dominoinut omalla tontillaan entistä suvereeneimmin ottein.

Rangaistuslaukausten spesialisti

Nyt 22-vuotias Barkov on tullut viimeisten parin kauden aikana tunnetuksi etenkin käsittämättömän nopeista käsistään ja taidoistaan rangaistuslaukauksilla. Barkovia on oveluuden ja käsien takia verrattu jopa Pavel Datsjukiin, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen mailataitureista.

Vertaus ei ole ehkä kovin kaukaa haettu, jos katsotaan esimerkiksi tätä käsittämättömän upeaa maalia, jonka Barkov iski Vancouverin verkkoon kaudella 2015.

19-vuotias suomalaishyökkääjä oli joukkueensa kolmasvetäjä, eli koko peli oli hänen ratkaistavissaan.

Monille nuorille pelaajille vastaava tilanne saattaisi aiheuttaa paineita, mutta ei tampereen pojalle.

Barkov luisteli rauhallisesti kohti maalia, jonka edessä hän pisti käyntiin sellaisen show’n, ettei paremmasta ole tietoa. Nuorukaisen ilmiömäiset veivit saivat myös kommentaattorit sekoamaan lehtereillään.

– Huhhuh, tuo oli jo likaista. Eihän tuo ole edes reilua!

Vancouver Canucksien maalilla torjuneella Jacob Markströmillä ei ollut mitään sanottavaa, kun Barkov ensin hämäsi tätä valelaukauksella ja veivasi sen jälkeen nopeasti kiekon rystyltä aivan maalin ylänurkkaan.

Ennen maalia Barkov syötti kiekon itselleen omasta luistimestaan ja pamautti sen jälkeen lapansa maahan tehden hämäyksen, joka sai myös selostajat ihmettelemään tilannetta.

– Hän taisi menettää kiekon ja iskeä sen sisään.

– Ei hän menettänyt sitä, tuo oli tarkoituksen mukainen tilanne pojat, selostajat ihmettelevät.

Kaikki oli kuitenkin laskelmoitua, sillä tuon jälkeen Barkov vain veivasi kiekon näppärästi rystylle ja yläpeltiin!

Voit katsoa videon tästä upeasta maalista alla olevasta ikkunasta:

https://youtu.be/6v_G4lksfLs

Huhhuh! Tuota rankkaria voidaan oikeasti kutsua jo todella likaiseksi! Laita peukkua, jos sinustakin Aleksander Barkov on todellinen rankkarispesialisti! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);