19-vuotias suomalaislupaus tekemässä kovan tempun NHL-leirillä – valmentajalta vuolaita kehuja

NHL:n harjoituskausi on käynnissä kiivaassa tahdissa ja joukkueet pyrkivät ajamaan sisään nuoria lupauksiaan, joilla on mahdollisuus lunastaa vielä paikkansa joukkueiden todellisissa NHL-kokoonpanoissa.

Taisteluissa on mukana paljon suomalaisiakin nuoria, mutta kaikille ovet NHL:n puolelle eivät ole heti aukeamassa.

 Chicago Blackhawksin riveissä pelaava Henri Jokiharju on kuitenkin tehnyt niin vakuuttavaa työtä, että joukkueen valmentaja uskoo nuorukaisella olevan hyvät saumat päästä kokoonpanoon.

19-vuotias suomalaispuolustaja Henri Jokiharju on kiekkoillut jo viimeiset kaksi kautta Pohjois-Amerikassa Portland Winterhawksin riveissä. Kesällä nuorukainen solmi NHL-sopimuksen ja tällä hetkellä hän taistelee harjoitusleirillä paikasta Chicago Blackhawksin avauskokoonpanossa.

Viime kaudella suomalaisnuorukainen iski Winterhawksien paidassa pelaamissaan 63 ottelussa tehot 12+59=71. Nyt nuorukaisen otteet NHL-jäillä ovat antaneet vielä lisää syitä kehuihin ja monissa puheissa Jokiharjun uskotaankin olevan ottamassa paikkaa Blackhawksin kivenkovasta NHL-miehistöstä.

Päävalmentajalla riittää luottoa

Jokiharju on tehnyt kesän ajan kovasti töitä ja se paistaa myös miehen peliotteissa. NHL-harjoitusleirillä hän on kellottanut viimeisessä kahdessa ottelussa joukkueensa suurimmat peliminuutit, joten luottoa osaamiseen löytyy myös maineikkaan päävalmentaja Joel Quennevillen toimesta.

– Hän oli mielestäni todella hyvä. Hän (Jokiharju) on tasapainoinen nuoreksi pelaajaksi ja itsevarma kiekon kanssa. Jokiharjulta löytyy huipputaitoja luoda tilanteita ja sen lisäksi hänellä on erinomainen laukaus, Quenneville kehui nuorta suomalaista.

Ensimmäisessä harjoitusottelussa Jokiharju istutettiin NHL:n parhaana puolustajana palkitun Duncan Keithin pakkipariksi ja toisessa ottelussa hän taas kiisi ruotsalaisen Carl Dahlströmin vierellä.

Hyvät saumat paikkaan kokoonpanossa

Arvostetun The Athletic -lehden toimittaja Mark Lazerusin mukaan Quennevillen valinnat ja puheet osoittavat, että Jokiharjulla on erittäin hyvät mahdollisuudet murtautua sisään Chicago Blackhawksin kokoonpanoon kauden avausotteluun.

Lazeruksen mukaan Quennevillen puheissa on havaittavissa samanlaista optimismia ja ylistystä, jota kuultiin aiemmin Gustav Forslingin sekä Alex DeBrincatin kohdalla – heistä molemmat ovat vakiinnuttaneet nopeasti paikkansa NHL-kokoonpanossa.

Vaikka nuoria puolustajia on tarjolla Jokiharjun lisäksi muitakin, pitää NHL-toimittaja kuitenkin paljon todennäköisempänä, että Carl Dahlström ja Brandon Davidson kisaavat seitsemännen puolustajan roolista ja Jokiharju taas pysyvämmästä paikasta ylemmissä pareissa.

Mikäli Jokiharju onnistuu vakuuttamaan harjoitusleirillä, on hänelle luvassa siis taatusti paljon vastuuta NHL-kauden aikana.

Lue lisää:

Jesse Puljujärvi avasi maalihanat NHL:ssä – Valmentaja ei säästellyt ylistyssanoja ottelun jälkeen

Loistavia uutisia! Pidetään peukut pystyssä ja toivotaan, että Jokiharju pelaa jo tällä kaudella NHL:ssä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);