Unelmien täyttymys: Suomalaispuolustaja solmi NHL-sopimuksen menestyneen suurseuran kanssa

Suomalaisnuorten rynnistys kohti maailman kovinta kiekkoliigaa on käynyt entistä kovempanan viime aikoina.

Kevään ja kesän korvilla monet nuoret taiturit ovat saaneet solmittua sopimuksia ja tiistaina saatiin jälleen hyviä uutisia, kun Chicago Blackhawks tiedotti kiinnittäneensä suomalaispuolustajan pitkällä sopimuksella.

18-vuotias suomalaispuolustaja Henri Jokiharju on viimeisin nuorista suomalaistähdistä, jotka ovat viime aikoina onnistuneet solmimaan NHL-sopimuksen.

Chicago Blackhawks NHL-seura tiedotti tiistaina verkkosivuillaan, että se on solminut Jokiharjun kanssa kolmivuotisen NHL-sopimuksen. Jokiharju on Blackhawksin oma varaus kesän 2017 NHL-varaustilaisuudesta.

Jokiharjun sopimus päättyy kauteen 2020-2021.

Jokiharju on edustanut urallaan A-SM -tasolla Suomessa Tapparaa, josta hän siirtyi kaudeksi 2016-2017 Pohjois-Amerikkaan kiekkoilemaan WHL-liigaan Portland Winterhawksin riveihin.

Kaksi kautta Portlandissa ovat tuottaneet tulosta ja niiden aikana Jokiharju on iskenyt 134 ottelussa komeat tehot 21+98=119.

Tämän lisäksi Jokiharjulla on taskussaan alle 18-vuotiaiden MM-kulta vuodelta 2016. Viimeisimmissä kisoissa Jokiharju iski 5 otteluun tehot 2+2=4.

Kilpailu pelipaikoista Blackhawksin siniviivalla on kovaa, mutta mikäli Jokiharju pystyy parantamaan peliään samalla tavalla kuin on osoittanut WHL:n puolella, niin hänen näkemisensä Blackhawksin punaisessa nutussa NHL-jäillä lähitulevaisuudessa ei ole mitään utopiaa.

Loistavia uutisia! Laita peukkua, mikäli uskot, että Jokiharju pystyy ottamaan paikan NHL-rivistöstä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);